Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Missarna från Harry Potter-filmerna som du inte har sett förut

04 aug, 2020 
AvMalin Ny
Om du är ett Harry Potter-fan har du förmodligen sett filmerna flera gånger om. Men har du märkt dessa slarvfel från produktionens sida? Här är misstagen i filmerna som du kanske aldrig har sett förut!
Annons
Det här gör barnen från Harry Potter-filmernaBrand logo
Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna

Även om filmerna om Harry Potter har hyllats och i stort sett tillhör filmhistoria är de inte helt felfria. Och det kanske inte heller är så konstigt med tanke på att filmerna släpptes inom en period på tio år och att de är hela åtta stycken. Framför allt är det den första filmen, Harry Potter och de vises sten, som innehåller allra flest misstag från produktionsteamets sida enligt Screenrant – men det finns en hel del godbitar i de andra filmerna också.

Här är tio roliga misstag från Harry Potter-filmerna som du inte har sett tidigare!

Rons väska ändrar färg

I den fjärde filmen, Harry Potter och hemligheternas kammare, går Harry och Ron till Platform 9¾ för att hoppa på tåget till Hogwarts, men lyckas inte ta sig igenom den magiska väggen – och faller tillslut nedför den. Efter fallet blir det rätt tydligt att designen på Rons väska har ändrats. Väskorna liknar varandra, absolut, men den som kollar noga ser att den tidigare väskan har tre linjer medan den senare bara har två.

Annons

Harrys tröja byts plötsligt ut

I Harry Potter och fenixordern sover Harry och vaknar upp av att han får visioner. Den som är uppmärksam kan dock se att den tröja han när han sover ser annorlunda ut i scenen där han har vaknat upp och sitter på sängen. När han sover är t-shirten ljusblå och när han vaknar är den mörkblå.

Synliga batterier

Batterier används ofta i filmproduktioner för en drös olika anledningar; på grund av mikrofoner, kameror, rekvisita, bland annat – och även på skådespelare av praktiska anledningar. I en av scenerna med Harry och Hermione i Harry Potter och fången från Azkaban syns det väldigt tydligt att de bär batterier under sina tröjor.

Annons

Harrys sår ändras

Harrys sår i Harry Potter och den flammande bägaren ändras rätt markant från en scen till en annan. I en tidig scen syns han till exempel med två rätt stora sår medan han syns med ett betydligt mindre i en senare scen.

Harry byter sida

I en av middagsscenerna i den första filmen byter Harry plötsligt plats. I en scen sitter Hermione bredvid Percy Weasley och Harry sitter mitt emot dem. I en senare scen sitter han plötsligt mellan dem.

Annons

Kameramannen syns i bild

Det är inte ofta kameramannen syns i bild, men det är precis ett sådant misstag som går att hitta i Harry Potter och hemligheternas kammare. I en scen där studenter på Hogwarts samlas runt en besegrad Draco Malfoy, som har ramlat på det bord där han och Harry nyss har haft en duell, kan tittaren se kameramannen stå bredvid och filma.

Blodet försvinner

När Harry slåss mot en ung Voldemort (spelad av Tom Riddle) och väcker en trollbunden Ginny Weasley i Harry Potter och hemligheternas kammare syns det först blod på Harrys vänstra hand. I scenen efter det, när hans hand dessutom zoomas in, syns det inte längre.

Annons

Hermiones handduk ändrar färg

En av utmaningarna i Triwizard Tournament (Harry Potter och den flammande bägaren) var väldigt svår och bestod i att eleverna skulle rädda sina vänner som var fastbundna under vatten. Harry lyckas till exempel knappt rädda Ron när det är hans tur eftersom han också måste hinna rädda Gabrielle, Fleurs syster.

När Potter kommer upp från det iskalla vattnet möter han Hermione som ger honom en handduk. Uppmärksamma fans har dock märkt att Hermiones egen handduk ändrar färg beroende på kameravinkel. Från början är det en mörkgrå handduk hon har på sig, sedan är den plötsligt vit och därefter bär hon den mörka varianten igen.

Annons

Filten flyttar på sig

Harry Potter och halvblodsprinsen är i stort sett helt felfri med ett par undantag. I början av filmen, när Harry sitter och pratar med Ginny i en soffa, syns en orange filt bredvid Harry. I klippet efter, i en annan kameravinkel, har filten bytt plats. Då syns den istället bakom Harry.

Boken öppnar sig av sig själv

Ett misstag från Harry Potter och dödsrelikerna del 2 är när Harry och Hermione sitter på en stenmur för att leta ledtrådar om Voldemorts Horcruxes. I scenen sitter Hermione och läser en bok och bredvid henne kan man även se en annan bok. Från början är den stängd men senare är den, mystiskt nog, helt öppen.

Foto: TT// Screenrant// Instagram
Källa: Screenrant

LÄS MER:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons