Trendar: InredningMat och dryckResor

Det gör skådisarna från Harry Potter i dag

27 jul, 2020 
AvMalin Ny
År 2001 blev Emma Watson, Daniel Radcliffe och Rupert Grint kända över hela världen för rollerna som Hermione, Harry och Ron i de omåttligt populära filmerna om Harry Potter. Det här gör skådespelarna från filmerna i dag.
Annons
Det här gör barnen från Harry Potter-filmernaBrand logo
Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna

Nio år har gått sedan vi fick se den allra sista Harry Potter-filmen Dödsrelikerna del 2. Många av skådespelarna var väldigt unga när inspelningarna satte igång och har vuxit upp sedan dess. En del av skådespelarna är kvar i filmbranschen medan andra har satsat på andra karriärer.

Det här gör skådespelarna från Harry Potter i dag!

Emma Watson (Hermione Granger)

Emma Watson var bara 11 år när hon blev känd över hela världen i rollen som Hermione Granger. I över tio års tid spelade hon in de populära filmerna och efter att den sista filmen kom 2011 har hon haft en strålande karriär. Bland annat har hon varit med i filmer som My Week with Marilyn, The Perks of Being a Wallflower och The Bling Ring. Hon har även spelat Belle i filmatiseringen av Skönheten och Odjuret och nyligen medverkade hon i succéfilmen Little Women.

Annons

Hon har dessutom hunnit skaffa sig en utbildning och en kandidatexamen i engelsk litteratur. Sedan 2014 är hon dessutom ambassadör för FN.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Även Daniel Radcliffe var 11 år när inspelningarna av Harry Potter tog sin början och har sedan dess haft en framgångsrik skådespelarkarriär. Bland annat har han medverkat i filmer som The Woman in Black, Kill Your Darlings, Victor Frankenstein och Swiss Army Man, för att nämna några. Han har även spelat i en del musikaler på Broadway och inom kort syns han i thrillern Escape from Pretoria.

Rupert Grint (Ron Weasley)

Rupert Grint plockade hem drömrollen som Ron Weasley år 2001 och även han har hunnit med en hel del sedan dess. Bland annat har han spelat i filmer som Driving Lessons, Cherrybomb, Into the White och Moonwalkers. Just nu kan han ses i tv-serien Servant där han spelar karaktären Julian Pearce.

Annons

Matthew Lewis (Neville Longbottom)

Matthew Lewis spelade Neville Longbottom i Harry Potter-filmerna och den snälla och något nördiga karaktären gillades av många. Efter de populära filmerna har han synts i en del tv-serier, bland annat Happy Valley, Ripper Street och Girlfriends. Han har även satsat på träning, år 2015 chockade han bland annat många Harry Potter-fans genom att posera med en vältränad kropp på omslaget av Attitude magazine. Just nu syns han i filmen Baby Done.

Ralph Fiennes (Lord Voldemort)

Innan Ralph Fiennes spelade Lord Voldemort i sex års tid var han kanske främst känd för sin roll som Amon Göth i Schindler’s List. Efter Harry Potter-filmerna har han synts i produktioner som Skyfall och The Grand Budapest Hotel. Senast var han röstskådespelare i animerade Dolittle och i år är han aktuell i filmer som The King’s Man, The Dig och The Forgiven.

Annons

Bonnie Wright (Ginny Weasley)

Bonnie Wright kom in i Harry Potter-världen redan år 2001 och hade först en inte allt för stor roll men som med tiden blev mer framträdande. Skådespelerskan studerade på universitetet London’s University of the Arts: London College of Communication mellan inspelningarna och har även fortsatt med skådespeleriet efter den sista Harry Potter-filmen och även satsat på en karriär som modell. Just nu spelar hon in komedin Those Who Wander.

Tom Felton (Draco Malfoy)

Tom Felton spelade Draco Malfoy i filmerna och hade en minst lika framträdande roll som Harry, Hermione och Ron. Felton var 14 år när han kom in i filmatiseringarna och vann flera priser för sina prestationer, bland annat vann han pris för Bästa skurk på MTV Movie Awards två år i rad. Även Felton har synts i en rad filmer, bland annat Rise of the Planet of the Apes, Belle and The Apparition och Origin. Just nu spelar han in filmerna The Forgotten Battle och A Babysitter’s Guide to Monster Hunting.

Annons

James och Oliver Phelps (Fred och George Weasley)

De 14-åriga tvillingarna James och Oliver Phelps skolkade från skolan för att gå på audition för Harry Potter år 2000. Som tur är kammade de hem rollerna som Fred och George Weasley, en skämtsam duo som älskades av många. Tvillingparet har synts i en del filmer efteråt, bland annat i Own Worst Enemy och Danny and the Human Zoo. År 2019 medverade båda bröderna i kortfilmen 7 Days: The story of Blind Dave Heeley där de spelade Dr. Mathews och Captain Williams.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons