Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Ola Salo och Peter Jöback återförenas i Jesus Christ Superstar

24 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografHenrik Montgomery/TT
Ola Salo och Peter Jöback spelade samma roll i Kristina från Duvemåla – men nu kommer de få dela scen.
I vår sätter de upp rockoperan Jesus christ superstar i arenor runt om i Norden.
– Jag har länge velat göra just Jesus Christ Superstar. Ett av musikteaterhistoriens bästa verk, säger Peter Jöback.
Annons
Femina - Peter JöbackBrand logo
Femina - Peter Jöback

Ola Salo och Peter Jöback har ett långt förflutet – redan på 90-talet jobbade de parallellt med varandra. När Peter Jöback spelade Robert i hyllade Kristina från Duvemåla var Ola Salo, som då inte hade slagit igenom med sitt band The Ark, hans inhoppare. När de två var programledare för Andra chansen i Melodifestivalen 2015 gjorde de också en låt tillsammans, Sing me out.

Nu kommer de två få jobba ihop på en musikalscen för första gången, när rockoperan Jesus christ superstar sätts upp i vår.

Jag har länge velat göra just Jesus Christ Superstar. Ett av musikteaterhistoriens bästa verk. Nu dök så äntligen tillfället upp vilket känns helt fantastiskt, inte minst med tanke på att jag ska få göra det här tillsammans med Ola, säger Peter Jöback i ett pressmeddelande.

Annons

Ola Salo spelar Judas

Ola Salo, som gjort nyöversättningen av musikalen, har spelat Jesus i två tidigare uppsättningar, både på Malmöoperan och på Göta Lejon i Stockholm, men nu lämnar han över den rollen till Peter Jöback. Istället kommer Salo nu få spela rollen som Judas.

För mig som spelat rollen som Jesus i flera uppsättningar känns det som en mycket spännande utmaning att ikläda mig rollen som Judas. Det är faktiskt en dröm jag haft ända sedan tonåren. Judas i Jesus Christ Superstar är en fantastisk roll som har några av musikalhistoriens bästa låtar. Det känns oerhört kul att få göra detta med Peter. Våra banor har snirklat sig runt varandra i flera årtionden, nu ska vi äntligen få mötas på scen i samma föreställning. Dessutom är jag helt övertygad om att Peter kommer göra Jesusrollen med bravur, säger Ola Salo i pressmeddelandet.

Jesus christ superstar med Peter Jöback och Ola Salo har premiär på Hartwall arena i Helsingfors den 28 januari nästa år, och avslutar på Avicii Arena, tidigare Ericsson globe, i Stockholm 19 mars.

Annons