Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Perfekta filmerna att somna till

23 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ibland behöver man bara sätta på en lagom mysig och trevlig film för att zona ut totalt eller somna efter en tung dag.
Här är perfekt filminspiration för när du inte riktigt orkar någonting.
Annons
5 filmer att se fram emot 2022Brand logo
5 filmer att se fram emot 2022

Vi känner nog många igen oss – efter en lång och intensiv dag vill man bara slappna av hjärnan och koppla bort allt för att kunna komma ner i varv och somna. Medan vissa kollar på serier de har sett tusen gånger lyssnar andra på podcast eller sätter på en film. Men det är inte vilka filmer som helst som fungerar – bäst är ofta mysroliga romcoms som inte kräver någon intellektuell ansträngning, eller får oss att känna för mycket åt något håll.

Här är några perfekta filmer att koppla av eller somna till!

Annons

Clueless

Den här filmen har de flesta sett mer än en gång, och finns det något tryggare än att slumra till när man kollar på en film som man kan? Speciellt när den är både rolig, mysig och har snygga kläder, som Clueless.

Bridget Jones dagbok

Vem vill inte ha Bridget Jones som polare? Den här romantiska komedin har allt man kan vilja ha – lite pinsamma situationer, en snäll Colin Firth och en kaxig Hugh Grant och framförallt underbara Bridget som är så vanlig och speciell på samma gång.

Annons

Djävulen bär Prada

Med tanke på att hon kallas för ”djävulen” har Miranda Priestly, spelad av Meryl Streep, en väldigt lugn och behaglig röst. Den komiska inblicken i modeindustrin är också fantastiskt tittgodis – många av looksen håller än idag.

Twilight

Den första Twilight-filmen har absolut drömlika kvaliteter med sina blåa toner och bra soundtrack, och är på många sett den perfekta filmen att se när man inte kan sova. Oavsett om du har sett den förut eller inte kommer den vara lätt att hänga med i – tonåringar, kärlek och vampyrer, svårare än så behöver det inte vara.

Annons

500 days of Summer

Kille träffar tjej, tjej dumpar kille, kille förstår inte varför. 500 days of Summer blev en riktig indiefavorit när den kom, och har vuxit till någon form av modern kultklassiker. En smart romantisk komedi, som försöker vara lite mindre klyschig än andra. Bestäm själv om de lyckas.

Stolthet och fördom

Denna cinematiskt vackra filmatisering av Jane Austens bok med samma namn är så välgjord och stillsamt romantisk att vi gärna drunknar i den, om och om igen.

Annons

Sömnlös i Seattle

Om du själv är sömnlös kan du väl lika gärna ta sällskap av Tom Hanks och Meg Ryan, i hyllade klassikern Sömnlös i Seattle. Den är fin och lagom mysig, och elementen med kvällsradio gör att den har ett lugnt tempo.

Ratatouille

Det är inte bara barn som kan njuta av animerade filmer – den här välgjorda Pixar-filmen är både hjärtevärmande och behaglig att kolla på. Tänk att en råtta som lagar mat kan vara så lugnande att kolla på.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons