Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Så ser de ikoniska filmparen ut nu

28 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
De blev ikoniska tillsammans på vita duken, och många tänker att de fortfarande ser ut som i de kultklassade filmerna.
Men åren går – så här ser några av våra mest klassiska filmpar ut idag!
Annons
5 av det bästa REUNIONBILDERNA från våra favoritserier och filmerBrand logo
5 av det bästa REUNIONBILDERNA från våra favoritserier och filmer

Fucking Åmål

Fucking Åmål.

Rebecka Liljeberg och Alexandra Dahlström spelade tonårstjejerna Agnes och Elin som hittar varandra i småstaden Åmål och blir kära. Medan Alexandra fortsatte på skådespelarbanan efter rollen i Lukas Moodyssons genombrottsfilm, så har Rebecka Liljeberg blivit läkare som vuxen.

Annons

SOS – en segelsällskapsresa

Birgitte Söndergaard och Lasse Åberg.

Lasse Åberg gjorde en rad av Sällskapsrean-filmer, och den här försatt i seglarmiljö var den tredje i ordningen. I varje film hade han en vacker kvinnlig motspelare. I SOS – en segelsällskapsresa var det skådespelaren Brigitte Söndergaard som spelade mot Lasse Åberg.

Annons

Top gun

Kelly McGillis och Tom Cruise i Top gun.

Bilden på Tom Cruise och Kelly McGillis i Top gun har blivit ikonisk filmhistoria. Tom Cruise gick vidare till att bli en av världens mest framgångsrika skådespelare, medan Kelly McGillis hållit betydligt lägre profil. Efter ett längre uppehåll återvände Kelly till filmbranschen på 2000-talet och har gjort en del mindre roller.

Annons

You've got mail

Me Ryan och Tom Cruise har spelat mot varandra flera gånger.

Tom Cruise och Meg Ryan blev 90-talets stora romcom-duo när de först spelade mot varandra i Sömnlös i Seattle och senare i You've got mail. Sedan filmerna har många velat se duon återförenade igen, men det har än så länge inte hänt.

Annons

Djungel-George

Brendan Fraser och Leslie Mann i barnfilmen Djungel-George.

Leslie Mann och Brendan Fraser spelade Ursula och Djungel-George i den här Tarzan-inspirerade filmen 1997. Fraser fortsatte sina framgångar med filmer som Mumien och Crash, men har sen försvunnit från filmbranschen. Leslie Mann har gjort en del komedier och dessutom gjort röster till animerade filmer.

Annons

Ronja Rövardotter

Dan Håfström och Hanna Zetterberg i Ronja Rövardotter.

Ronja och Birk har varit en ikonisk vänskapsduo för många generationer barn. I Ronja Rövardotter rymmer de ut i vildmarken tillsammans och räddar livet på varandra. Medan Ronja-skådespelaren Hanna Zetterberg blev aktiv politiker i Vänsterpartiet, blev Dan Håfström, som spelar Birk, journalist och skribent.

Annons

Grease

John Travolta och Olivia Newton-John.

Olivia Newton-John och John Travolta spelade Sandy och Danny i klassiska musikalfilmen Grease, och skådespelarna har förblivit goda vänner genom alla år. 2019 gjorde de ett framträdande tillsammans på en meet-n-greet, stylade som sina gamla karaktärer till fansens stora lycka. I augusti 2022 gick Olivia bort.

Duon återförenades 2019.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons