Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svenne Hedlunds sjukdom – efter skilsmässan från Lotta

28 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Med Hep Stars och duon Svenne och Lotta blev Svenne Hedlund en älskad figur i artist-Sverige tillsammans med frun Lotta Hedlund.
Men efter 45 år som gifta skilde sig paret 2014 – och förra året kollapsade Svenne under en turné.
– Det blev färd i ilfart till sjukhuset i Malmö, har han berättat för Aftonbladet.
Annons
5 kändispar som skilt sig – och sen gift sig igenBrand logo
5 kändispar som skilt sig – och sen gift sig igen

Svenne Hedlund har varit en del av svensk musikbransch i sex decennier – det var på 60-talet som han slog igenom med gruppen Hep Stars. Han fick snart sällskap av körtjejen Charlotte Walker, och efter ett år i bandet gifte sig paret 1969 och hon blev mer känd som Lotta Hedlund.

Svenne Lotta
Svenne och Lotta år 1970.

Samma år som de gifte sig lade Hep Stars ner, och de nygifta paret bildade duon Svenne och Lotta, som de turnerade med i många år. Paret medverkade i Melodifestivalen så sent som 2005, men 2014 gick de skilda vägar – efter 45 år som gifta, och med vuxna barn tillsammans.

Annons

– Vi gick isär och det var väl då hon som hade den känslan. Vi var oskiljaktiga tidigare, men vi hade inte jobbat ihop på ett bra tag. Sedan kom det här och det överraskade mig, men vi har en stor familj och större delen av den familjen bor här i Sävsjö. Den äldsta dottern och hennes vuxna barn och deras barn så vi blir många när vi har en familjemiddag. Jag är alltså gammelmorfar och det är fantastiskt, har Svenne Hedlund sagt om skilsmässan i en intervju med Aftonbladet.

Svenne Hedlund kollapsade på hotellet

76-åringen har inga planer på att lägga karriären på hyllan, men hösten 2021 såg det ut att ta slut för honom. På ett hotellrum i Trelleborg kollapsade han, inför en spelning med ett återförenat Hep Stars.

Jag stod på ett hotellrum och skulle borsta håret i badrummet. Det snurrade till och jag blev vimmelkantig och benen bar inte så jag rasade ihop på golvet och slog i svanskotan. Men min äldsta dotter var med och såg vad som hände och ringde ambulans. Det blev färd i ilfart till sjukhuset i Malmö. Jag låg inne i två dagar, sedan blev jag hemskickad.

Först trodde läkarna att det rörde sig om en stroke, men efter en undersökning kunde de slå fast att det inte var något fel på varken hjärna eller hjärta. Även om han blev frisk och läkarna inte kunde hitta något fel, så var det en skrämmande upplevelse att kollapsa.

Svenne Hedlund på scen 2021.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare så det var otäckt. Vad är det som händer, liksom.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons