Över två decennier har passerat sedan Titanic hade biopremiär 1997. Filmen belönades med elva Oscarstatyetter, bland annat för bästa film, bästa regissör och bästa sång. Det var den dittills dyraste filmen som någonsin spelats in, och i dag har det blivit en riktig klassiker som ses av folk i alla åldrar.

Här är de riktiga personerna i Titanic

Historien om Titanic är baserad på den verkliga berättelsen om båten med samma namn, som 1912 sjönk efter att ha kört på ett isberg. Huvudpersonerna i filmen, Jack Dawson and Rose DeWitt Bukater, är däremot påhittade. Det finns dock flera karaktärer runt omkring Jack och Rose som faktiskt är baserade på verkliga personer.

Här nedan har vi listat några av de roller i filmen som faktiskt finns på riktigt. Och visst är flera av skådespelarna otroligt lika originalen?

Margaret Brown spelad av Kathy Bates

Margaret Brown och Kathy Bates

Hon kallades för den osjunkbara Molly Brown, och var den som tvingade sjömannen ombord på hennes livbåt att vända tillbaka för att rädda flera offer i havet efter att Titanic sjunkit. Hon var en hjälte både i filmen och i verkligheten.

Kapten Edward Smith spelad av Bernard Hill

Kapten Edward Smith och Bernard Hill

Kaptenen på båten omkom när Titanic sjönk. Han lämnade efter sig sin fru och dotter.

Thomas Andrews spelad av Victor Garber

Thomas Andrews och Victor Garber

Thomas Andrews var den som var ansvarig för bygget av Titanic. Till skillnad från skildringen i filmen ska Thomas ha varit högst delaktig i att dela ut flytvästar och räddade flera kvinnor och barn från att drunkna. Han själv omkom i olyckan.

Joseph Bruce Ismay spelad av Jonathan Hyde

Joseph Bruce Ismay och Jonathan Hyde

Joseph Bruce Ismay var ordförande och verkställande direktör på rederiet som Titanic tillhörde. Han överlevde katastrofen och fick senare vittna inför den amerikanska senaten om olyckan. Tidningarna kritiserade honom hårt för att han räddade sig själv när det fortfarande fanns kvinnor och barn ombord på båten.

Ida & Isidor Straus spelad av Lew Palter och Elsa Raven

Ida & Isidor Straus i Titanic

Det äkta makarna Straus dog tillsammans på båten. Vittnen har berättat att Ida Straus vägrade sätta sig i en livbåt utan sin man. Hon valde istället att stanna kvar på båten med Isidor Straus trots att hon förstod vilket öde de skulle möta.

Källa: Cosmopolitan

LÄS MER:

Den här hjärtskärande scenen blev bortklippt från Titanic

Detta åt Titanics passagerare – för 104 år sedan

James Cameron avslöjar: Därför var Jack tvungen att dö i Titanic

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: