poddar att lyssna på i sommar
Ofult hemma: En ny podd med Kakan och Brita
1:33

Efter reklamen: Ofult hemma: En ny podd med Kakan och Brita

(1:33)

Slå på ljud

En dag på stranden, resan till sommarstället eller kvällspromenaden – det finns alltid tillfällen att koppla av med en podcast i öronen. Nedan listar vi våra favoritpoddar just nu, och kanske hittar du din nya favorit!

Bästa poddarna att lyssna på i sommar

Att hitta en ny favoritpodd är riktigt härligt, varje avsnitt känns nytt och pirrigt med många avsnitt framför sig att beta av. Oavsett om du gillar true crime, bubblare eller dokumentärer så tror vi att du kan hitta något nytt att lyssna på i sommar!

Ofult Hemma

Podd ofult hemma kakan hermansson brita zackari

Klicka på omslaget för att komma till podden.

Ofult Hemma är en helt ny podd med ELLE-profilerna Kakan Hermansson och Brita Zackari. Huvudämnet är inredningstrender varvat med klass- och kulturanalyser med ett genusperspektiv. De diskuterar allt som ryms i ett hem och delar med sig av personliga anekdoter. Lyssna på podden här!

Surret

I podden Surret med bästisarna HanaPee och Nea varvas roliga historier med fina och djupa samtal, bjussigt snack om bland annat barnuppfostran, relationer och inspirerande trendtips. Du hittar podden här!

Och plötsligt var vi 40+

I den här podden utforskar Motherhood-profilen Nina Campioni och Valerie Aflalo medelåldern. Här kan du lyssna på podden!

Inga beiga morsor

Ellinor Löfgren och Melina Criborn delar med sig av sin vardag, ofiltrerade sanningar och livet som mammor. Lyssna på podden här!

P3 ID

Lär känna några av världens kändaste personer i denna välproducerade podd! Varje avsnitt handlar om en ny person – bland annat Anna Wintour, Hugh Hefner och Vladimir Putin. Här kan du lyssna på podden!

Stora Relationsguiden

stora relationsguiden podd

Klicka på omslaget för att komma till podden.

Det här är det närmsta parterapi du kan komma – i podden Stora relationsguiden utmanas relationsexperten och parterapeuten Anneli Östling med frågor av sin sidekick Bella Lagerquist. Tillsammans svarar de på frågor från lyssnare och bjuder på lektioner i kärlek. Lyssna på podden här!

Spår

I den här kriminalpodden får vi lyssna till Sveriges mest omtvistade fall. Podden är äntligen tillbaka efter tre år med en ny säsong om Fallet Catrine da Costa. Det finns hela åtta säsonger ute. Lyssna på podden här!

Svenska Folkets Historia

Anders Lundin kommer tillsammans med en gäst att gå igenom några av de största historiska skeendena i Sverige. Podden dramatiseras delvis av kunniga skådespelare. Här kan du lyssna på podden!

5 anledningar för dig att umgås mer med din mamma

Så in i själen

Podden drivs av Agneta Sjödin där hon tillsammans med olika gäster samtalar om hur deras resa i livet sett ut och hur de funnit ett lugn i sig själva. Målet med podden är hitta ett sätt att bygga upp en bra och kärleksfull relation till sig själv och sin själ. Du hittar podden här!

Vad blir det för mord?

I varje avsnitt berättar komikerna Johanna Wagrell och Elinor Svensson om ett mord för en gäst. En perfekt podd för dig som gillar True Crime blandat med humor. Lyssna på podden här!

Astrorummet

Astrorummet podd

Klicka på omslaget för att komma till podden.

Den här podden är som gjord för dig som är intresserad av astrologi – eller vill lära dig mer om det. Astrorummet drivs av astrologen Sofia Pontén och radioprofilen Suzi Alev Arslan. Här kan du lyssna på podden!

Det skaver

Det skaver drivs av trion Cassandra Klatzkow, Elsa Ekman och Nadia Kandil. De pratar om livet efter 30 – upplevelser av vuxenlivet, känslor, vänskap och allt däremellan. Lyssna på podden här!

Det politiska spelet

En podd för dig som är intresserad av politik. I det politiska spelet får du lyssna till skarpa analyser och skvaller om den politiska världen. Du hittar podden här!

Billgren Wood

ELLE-profilerna Elsa Billgren och Sofia Wood trendspanar om allt från inredning, mode, konst och mat. De delar med sig av personliga tankar och upplevelser – en podd för inspirationstörstande personer. Här kan du lyssna på podden!

Under Huden

Under huden med Kakan Hermansson

Klicka på omslaget för att komma till podden.

Under Huden är en av Sveriges största kvinnliga intervjupoddar och drivs av ELLE-profilen Kakan Hermansson. Varje vecka kommer en ny gäst och det diskuteras allt från skönhet, hudvård, feminism och samhällsfrågor. Lyssna på podden här!

Gynning och berg

Duon Carolina Gynning och Carina Berg fördjupar sig i mänskligt beteende och grottar ner sig i livet små och stora frågor ur ett personligt perspektiv. Du hittar podden här!

Sommar i P1

Sommar i P1 är en solklar sommarklassiker i lurarna! Vi ser fram emot att höra ELLE-profilen Linnea Henriksson, Camilla Hamid, Edvin Ryding från serien Young royals, Hedvig Lindahl, Farah Abadi, Alexander Adballah och Katrine Marcals sommarprat. Lyssna på Sommar i P1 här!

Kalla fall

I podden Kalla fall, Gotlandsmorden, granskas ouppklarade fall med koppling till Gotland. Sommarens stora följetong på Podplay! Du hittar podden här!

Ofiltrerat

Ofiltrerat med PT-Fia podd

Klicka på omslaget för att komma till podden.

Femina-profilen Sofia "PT-Fia" Ståhl intervjuar några av Sveriges största sociala medier-profiler. Vi som lyssnare får chans att lära känna personer bakom den till synes perfekta ytan. Nu har även Sofia och hennes projektledare Elin släppt ett kortformat av podden som heter Filtrerat där de tillsammans djupdyker i specifika ämnen. Lyssna på podden här!

Call her daddy

Call Her Daddy är ett stort poddfenomen i USA som drivs av Alexandra Cooper. Det är en politisk och feministisk podd blandat med humor. Du hittar podden här!

Ursäkta

Podden Ursäkta drivs av komikern Johanna Nordström och Edvin Törnblom. Tillsammans hjälper de sina lyssnare att lösa problem och pratar högt och lågt om allt från gränslösa historier till vardagsproblem – som oftast leder till skrattanfall. Lyssna på podden här!

Ångestpodden

Ångestpodden bryter tabun kring psykisk ohälsa och tar upp alla tankar och funderingar som många inte vågar prata om. Podden drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg och bjuder ibland in gäster till avsnitten. Du hittar podden här!

Camilla Hamids tuffa uppväxt: “Min familj fyndade i soprummet”

P3 serie

En podd för dig som älskar mystisk krim – här blandas avsnitten i olika kategorier; skräck, thriller, spänning och crime. Här kan du lyssna på podden!

Lätta ditt hjärta – kommer snart

24 augusti har Lätta ditt hjärta premiär! Det här är podden för dig som vill lyssna till berättelser direkt ur livet, skrivna av vanliga människor om vardagsbekymmer, hemligheter och känsliga dilemman. En expert på relationer ger svar, tips och förklaringar på vad som kan ligga bakom problem som otrohet, konflikter, svek, ensamhet och allt däremellan. Läsarberättelserna är anonymiserade och kommer från Aller Medias Allas, Hemmets Veckotidning och Året Runt samt allas.se.

Foto: TT

Mest läst