Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Sven-Bertil Taubes barn har vuxit upp - så ser de ut

23 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sven-Bertil Taube har varit gift tre gånger i sitt liv, och fått fyra barn.
Vissa av barnen har gått i sin pappas fotspår och också sökt sig till underhållningsbranschen, medan andra valt bort kändisskapet.
Så ser Taubes barn ut som vuxna!
Annons
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och dåBrand logo
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

Sven-Bertil Taube må vara son till en av landets mest älskade vissångare genom alla tider, men har under sin långa karriär också själv blivit en hyllad skådespelare, sångare och underhållare.

Genom åren har Sven-Bertil varit gift med tre kvinnor, och har sammanlagt fyra barn. Mellan 1958 och 1962 var artisten gift med skådespelaren Inger Åhman, som 1960 födde deras son Jesper Taube. Fem år senare föddes Taubes dotter Ann-Charlotte Taube, som han fick tillsammans med journalisten Gunilla Thorgren.

Annons
Sven-Bertil Taube med Jesper Taube 1964.

Tio år efter dotterns födsel gifte sig Sven-Bertil Taube med skådespelaren Ann Zacharias, men de skilde sig senare samma år. Först fyra år senare föddes deras gemensamma dotter Sascha Zacharias, som är halvsyskon med Ted Gärdestads barn.

Ann Zacharias med barnen Sascha, Sara, Mark och Zach.

Sedan 1985 är Sven-Bertil Taube gift med Mikaela Rydén, och 1994 föddes deras son Felix Taube – 34 år efter Sven-Bertils äldsta son Jesper.

Annons
Sven-Bertil Taube med sin fru Mikaela och sonen Felix.

Av artistikonens barn är det bara dottern Sascha Zacharias som har gått i Sven-Bertils fotspår. Sascha är skådespelare, och har varit med i både svenska produktioner – som exempelvis Beck - Steinar – och internationella filmer.

Äldsta sonen Jesper Taube å sin sida är en erkänd kock, som driver restaurang Grand National på anrika Nalen i Stockholm. Barnen Ann-Charlotte och Felix har valt mer tillbakadragna liv, och har inte hamnat i rampljuset utöver när de gått på röda mattan med sin pappa.

Annons

Så här ser Sven-Bertil Taubes barn ut som vuxna:

Jesper Taube med sällskap på pappas årliga Gröna Lund-konsert

Sven-Bertil Taube med dottern Ann-Charlotte Taube

Sascha Zacharias

Sven-Bertil Taube med sonen Felix Taube 2011

Annons
The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons