Det är tidigt 1700-tal. England befinner sig i krig med Frankrike, men det är inget som den odugliga drottning Anne tänker särskilt mycket på.

I stället styrs landet av hennes rådgivare och nära vän Sarah, som gör allt för drottningens gunst. Dock är hennes dagar som kunglig favorit räknade när hennes avlägsna kusin Abigail anländer till hovet – för hon tänker inte låta Sarah stå i hennes väg till toppen.

The Favourite är en ny film av Yorgos Lanthimos, regissören som också står bakom skruvade The Lobster och The Killing of a Sacred Deer. Produktionerna har prisats av kritikerna och hans senaste rulle är inget undandag. Och det är egentligen inte så konstigt med tanke på castingen till huvudrollerna.

Olivia Colman (drottning Anne), Rachel Weisz (Sarah) och Emma Stone (Abigail) hyllas nämligen för sina prestationer i vad som sägs vara årets bästa kostymdrama.

Den är som en perfekt skuren diamant. Otroligt väl genomförd och kallt underhållande”, skriver Owen Gleiberman i sin recension för den amerikanska tidningen Variety.

The Favourite har USA-premiär den 23 november i år, men exakt när den rullar upp på vita duken här i Sverige är ännu oklart. Det gäller alltså att hålla ögonen öppna, för det här är en film du inte får missa!

Se trailern till The Favourite:

Läs mer:

Se första bilden från säsong 8 av Game of Thrones

Gillade du Bridesmaids? Här är Rebel Wilsons nya (anti)-rom-com

Dokumentären ”I’ll Be Gone” ska berätta broder Daniels historia

Foto: IBL 

Mest läst