Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Alla goda ting är tre – tre boktips inför helgen!

11 jun, 2021 
AvKenneth Gysing
Deckare, romantik eller feelgood? Oavsett vilken boktyp du är så finns något för dig. Feminas bokredaktör Kenneth Gysing har samlat tre riktigt härliga böcker att läsa i sommarvärmen.
Annons
Linda Skugge och Kristina Sandberg – det här handlar debatten omBrand logo
Linda Skugge och Kristina Sandberg – det här handlar debatten om

Veckan som varit har varit en vecka full av härliga, hjärteknipande ”Den blomstertid nu kommer” från alla skolavslutningar (de egna i nostalgiskt minne), syrener i blom och sommarvärme – och nu helg på det! Kan det bli bättre än så? Såklart det kan – vi toppar med Feminas tre boktips inför helgen. En relationsroman, en feelgoodare och en deckare – alla goda ting är tre, det är sedan gammalt!

Någon annans tidsfördriv, Ann Edliden (Polaris)

Någon annans tidsfördriv, Ann Edliden (Polaris)
Klicka på bilden för att komma direkt till boken.

Doris träffar en kille på nätet som tycks uppfylla alla krav hon kan tänkas ha på den perfekta pojkvännen. Men så upptäcker Doris att Petter är alldeles för bra för att vara sann, det visar sig att han inte ens existerar, och att hon inte är ensam om att ha blivit lurad av honom. Det ska han inte komma undan med, Doris tar upp jakten på Petters sanna jag, samtidigt som hon sliter med jobbet som pressansvarig för skandalsåpan Chateau Amore. Ann Edliden debuterar med fartfylld och dramatisk historia, byggd på egna erfarenheter i nätdejtingen svindlande värld. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Bara ett spel, Malin Thunberg Schunke (Piratförlaget)

Bara ett spel, Malin Thunberg Schunke (Piratförlaget)
Klicka på bilden för att komma direkt till boken.

Snart sparkar EM i fotboll igång, och där ligger Malin Thunbergs Schunkes nya kriminalroman perfekt i tiden med en historiamed koppling till pengakarusellen i fotbollsvärlden, med hård kamp om attraktiva spelare mellan olika fotbollsagenter. Åklagaren Esther Edh och hennes italienska chef Fabia Moretti börjar nysta i ett fall med grova brott kopplade till en fotbollsklubb i London och möter mäktiga, livsfarliga motståndare, som inte följer några regler för att få som de vill. Schunke, docent i straffrätt och tidigare åklagare, levererar spänning på högsta nivå – med hårda skott från både fotbollsspelare och skurkar! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Sommar i strandhuset, Veronica Henry (Printz)

Sommar i strandhuset, Veronica Henry (Printz)
Klicka på bilden för att komma direkt till boken.

Veronica Henry tar oss till ett litet strandhus i Devon, där unga paret Robyn och Jake håller på att planera sitt bröllop. Robyn är gravid, det börjar bli lite trångt att dra på sig våtdräkten när hon ska ta sitt dagliga dopp i havet som fortfarande är rätt så kallt. Sommaren är på väg, men inte helt på plats. Robyn är förväntansfull inför framtiden, och lite orolig. Nu trettio år gammal ska hon få öppna den där lådan hon fick när hon fyllde arton, som ska berätta saker om hennes förflutna. Kärlek, sommar och gamla mysterier – bara borra ner fötterna i sanden och mys! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons