The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud

Många minns Åse Åsenlund från TV4:s tidiga dagar på 1990-talet. När kanalen var relativt nygrundad började hon som lokalreporter och programledare för de lokala sändningarna i Halland, innan hon flyttade upp till Stockholm för att både vara väderpresentatör och vara programledare i program som Stora famnen tillsammans med Renée Nyberg och Kristin Kaspersen. Åse var också redaktör och researcher på Nyhetsmorgon i många år, innan hon 2010 lämnade TV4 för att frilansa inom branschen. Då var det istället jobb för Strix Television och Handelsbanken som hamnade på agendan.

Sven-Bertil Taubes barn har vuxit upp - så ser de ut

Sedan förra året är Åse Åsenlund tillbaka på TV4, men återigen bakom kamerorna. Nu är hon researcher för Malou efter tio med Malou von Sivers, och har som 58-åring tagit tag i barndomsdrömmen att skriva och ge ut en bok.

– Jag har alltid velat skriva. För mig tog det bara väldigt lång tid att förverkliga den drömmen, säger Åse Åsenlund till Hallandsposten.

Skriver när hon inte jobbar med Malou von Sivers

Saligt uppdrag är hennes debutroman som släpptes i våras, och utspelar sig i kyrklig miljö utanför Halmstad.

– Min mans pappa var präst och jag kommer själv från en frikyrklig familj. Att placera min berättelse i den kyrkliga världen kändes ganska naturligt, säger Åse Åsenlund till Hallandsposten.

Augustprisvinnaren Elin Cullheds bok om Sylvia Plaths liv: "Stark och engagerande läsning"

Redan när boken släpptes hade Åsenlund börjat jobba på en fristående uppföljare, något som underlättas av hennes flexibla jobb på Malou efter tio.

Åse Åsenlund 2016 på en premiär.

Eero Hannukainen/TT

– Hos Malou jobbar jag dessutom säsongsvis vilket gör att jag får flera månader ledigt emellan när jag kan skriva.

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst