1:17

Efter reklamen: 8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)

(1:17)

Slå på ljud

När den nitton år gamla katten Gus lämnades in på katthem för att hans förra ägare inte kunde behålla honom på grund av en ny arbetssituation, så trodde katthemsägaren att han skulle få stanna där livet ut. Men ödet ville annorlunda – hemmets äldsta katt adopterades av en väldigt gammal kvinna.

Det var nämligen Penny, 101, som valde att öppna upp sitt hem och sin famn för den 19-åriga katten, efter att hennes gamla katt hade gått bort.

Katten Gus, 19.

Facebook.

– Adoptionsmammans familj kontaktade oss om arr adoptera en äldre katt till deras mamma. Hon hade nyligen förlorat sin katt, och även om de hade gett henne ett gosedjur så var hon inte nöjd eftersom den inte spann, berättar Jane Bower, som är ägare av katthemmet Humane society of Catawba County, i North Carolina.

Här är fem fenomen som forskare inte kan förklara

Gammelkatten har hittat hem hos Penny, 101

På grund av den höga åldern hos både den nya ägaren och hos Gus, så var katthemmet först tveksamt inställda till adoptionen. Men Pennys familj försäkrade dem om att Gus kommer bli väl omhändertagen av dem när Penny inte orkar, så valde de att godkänna adoptionen – som visade sig vara riktigt lyckad.

Männen rymde från ålderdomshem – för att gå på rockkonsert

Gus har hittat hem snabbt hemma hos Penny, och ”äter som en häst”. Bower menar att 101-åringen och katten, som är 133 år gammal i människoår, är en perfekt match.

Penny och Gus trivs ihop.

”Vi är fulla av kärlek för den här vackra adoptionen. Vår 19 år gamla (133 i människoår) gammelfarfar har hittat till en kärleksfull famn hos sin nya mamma, som är så ung som 101 år. Grattis Gus-Gus! Vi önskar dig de bästa av dagar framöver, där du får kolla på ekorrar och dela med dig av din kärlek och ditt kurrande”, skriver katthemmet på Facebook.