Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Männen rymde från ålderdomshem – för att gå på rockkonsert

21 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT/Twitter.
Man är aldrig för gammal för att göra det man tycker allra mest om.
Det bevisade minst sagt de två män i Tyskland som rymde från sitt ålderdomshem – för att smita iväg på en hårdrocksfestival.
Annons
Josefin Asplund: "Jag vill bara klubba och gå på konsert"Brand logo
Josefin Asplund: "Jag vill bara klubba och gå på konsert"

En del saker blir man aldrig för gammal för, och att vilja rocka loss på en konsert är tydligen en sådan sak.

Det blev tydligt av de två tyska män som 2018 rymde från sitt ålderdomshem för att gå på rockfestival och lyssna på band.

De två männen lyckades smita från ålderdomshemmet där de bodde och sedan ta sig till hårdrocksfestivalen Wacken Open Air som hölls flera kilometer bort till fots och med hjälp av kommunaltrafiken.

När personalen på ålderdomshemmet att de två männen var borta slog de larm, och började genast leta efter dem för att ta reda på vad som hade hänt dem. De tillkallade sedan polisen.

Hittades av polisen och fördes tillbaka

Under tiden hade männen roligt på den tyska hårdrocksfestivalen, där band som Judas Priest, Arch Enemy och Walking dead on Broadway spelade inför de 75 000 betalande besökarna.

Annons

Klockan tre på natten hittade polisen de två männen, som då var lätt desorienterade. De undersöktes i festivalens sjuktält, innan de fick åka tillbaka till ålderdomshemmet. Även om de till sist gick med på att åka tillbaka till hemmet så var det inte utan en del protester från männen.

Männen hyllades sedan på Twitter av festivalen, som skrev att de inte diskriminerar mot äldre musikfans, eftersom ”man aldrig är för gammal för att rocka”.
”Större hjärtan än de flesta! De här männen minns att de fortfarande lever”, skrev en person uppskattande på sociala medier.

Källa: Fabiosa.

Annons