Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

21-åringen ska göra IVF för att få en son – efter tre döttrar

26 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTikTOk.
21-åriga Amber Castle har alltid velat bli mamma, men efter att ha fått tre döttrar vill hon nu försäkra sig om att få en son också.
Därför lägger Amber nu stora belopp på IVF-behandling, där hon får välja kön på sin bebis.
– Jag kunde inte föreställa mig att gå igenom en livstid utan en son, något jag drömt om sedan jag var barn, säger hon till The Mirror.
Annons
Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i UppsalaBrand logo
Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i Uppsala

Amber Castle, 21, var bara 17 år när hon blev mamma för första gången, tillsammans med sin ungdomskärlek Skilar Ryan, 20. Sedan dess har paret fått två barn till, och är nu föräldrar till tre små döttrar.

Men när hon fick veta att även den tredje bebisen i magen var tjej blev Amber så besviken att hon började gråta.

– Jag var övertygad om att hon skulle vara en pojke, jag betalade till och med ett medium som sa att hon skulle vara en pojke. Så när jag gjorde blodtest och resultatet kom tillbaka att det var en flicka, så minns jag att jag bara grät. Jag var så upprörd. Jag grät i veckor, säger Amber till The Mirror, och menar att hon kände sig bestulen.

Vill bestämma kön på barnet nästa gång

När dottern väl föddes var Amber och Skilar såklart överlyckliga över den nya familjemedlemmen – men bestämde sig samtidigt snabbt för att se till att få en son nästa gång. Hon ska nu spara ihop till en IVF-behandling, och alltså göra provrörsbefruktning för att bli gravid för fjärde gången. Med IVF i USA, där paret bor, kan man nämligen välja kön på embryot.

Annons

– Bebisar är en välsignelse, det finns inget tvivel om saken, men jag kan inte föreställa mig ett liv utan en son och att försöka en fjärde gång med 50/50-chans kändes bara inte rätt, säger hon till The Mirror.

När Amber Castle, som är amerikansk influencer, berättade om sitt beslut på sociala medier-appen TikTok fick hon mycket kritik för att hon vill bestämma könet på sitt kommande barn. Folk reagerar också på att paret ska använda IVF fast de inte har svårt att få barn på egen hand.

– Tusentals personer lämnade elaka, hemska kommentarer. Det är inte ditt barn, inte dina pengar, och det finns ingen brist på IVF. Att jag använder det hindrar inte nästa person, det finns där för alla. Jag tycker det här är bättre än att försöker sju plus gånger för att få en pojke.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons