0:57

Efter reklamen: Surrogatmödraskap - kort förklarat

(0:57)

Tammy och Jordan Myers var stolta föräldrar till dottern Corryn, men kände att de ville ge sitt barn ett syskon och en stor familj. När de ville börja försöka få ett till barn gjorde Tammy dock en förkrossande upptäckt – hon hade drabbats a bröstcancer. Eftersom äggen förstörs av cancerbehandling valde Tammy att låta ta ut och frysa dem, för att kunna använda sig av en surrogatmamma för att bli gravid i fortsättningen.

När Tammy hade behandlats för cancern började hon och maken leta efter en surrogatmamma att hjälpa dem bli föräldrar igen, och kom genom ett inlägg på Facebook i kontakt med Lauren, en vän till en vän. Med tiden blev Lauren gravid med Tammys och Jordans embryon, och till råga på allt gravid med tvillingar.

”Jag förlöste min bästa väns barn – visste inte att min man var pappan”

Tvillingarna föddes för tidigt

Men det som skulle bli en lycklig tid komplicerades ordentligt av att tvillingarna föddes åtta veckor för tidigt – innan allt pappersarbete var färdigt. I staten Michigan innebär det att surrogatmamman blir barnens vårdnadshavare, och inte de biologiska föräldrarna.

– Det var förkrossande. Jag hade redan gått igenom cancer och kämpat för mitt liv, och gick äntligen vidare. Jag skulle ha burit mina egna barn om jag kunnat. Jag valde inte bort att vara gravid, säger Tammy till People.

Turligt nog för Tammy och Jordan har surrogatmamman Lauren hela tiden varit på deras sida, och inte velat ha vårdnaden över tvillingarna hon burit.

– Hon har varit otroligt stöttande, och kämpat den goda kampen vid vår sida, säger Jordan till People.

Blir kollade för adoption

Under hela processen har tvillingarna bott hemma hos Tammy och Jordan, men föräldrarna har varit tvungna att kvalificera sig för adoption för att kunna adoptera sina bebisar. Detta har inneburit både hembesök och bakgrundskoll.

50-åriga kvinnan fick barn på egen hand med IVF-behandling

Idag börjar tvillingarna närma sig sin första födelsedag, och de har fått gudföräldrar – nämligen surrogatmamman Lauren och hennes make Jonathan, som Tammy och Jordan blivit nära vänner med. I nuläget är Tammy och Jordan bebisarnas vårdnadshavare, men inte ännu föräldrar till dem på pappret.

– Rätten har utsatt oss för et helvete. Det finns opassande föräldrar som kanske inte vill ha eller försummar sina barn, eller slår dem, men de kommer undan för att de burit barnen, säger Tammy upprört.

– Vi är en familj. De är våra biologiska barn. Det går inte att förneka det. Ändå försöker de hålla oss isär, säger Jordan.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Mer läsning

Femina