Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

23-åriga Christina har 11 barn med surrogat – vill ha 100 till

16 feb, 2021 

Christina Ozturk, 23, och hennes 56-åriga make Galip Ozturk har 11 barn tillsammans – där tio av dem är födda med hjälp av surrogatmammor.
Nu är Christina beredd att lägga 9,2 miljoner kronor på att få 100 barn till.
– Jag födde min äldsta dotter Vika själv för sex år sedan. Resten av barnen är genetiskt mina och min makes, men bars av surrogater, säger hon till The Sun.

Annons
Surrogatmödraskap - kort förklaratBrand logo
Surrogatmödraskap - kort förklarat

Att säga att man vill ha barn för ett helt fotbollslag är något många säger på skämt – men ryska miljonärhustrun Christina Ozurk, 23, har redan kommit dit, och vill ha för tio fotbollslag till.

Trots sin ringa ålder är Christina 11-barnsmamma, och vill ha många fler än så. Hon älskar familjelivet med maken Galip Ozturk, en 56-årig affärsman, så mycket att hon siktar på att skaffa 100 barn till med hjälp av surrogatmammor.

Hon har själv bara fött sitt första barn, när hon var 17 år och inte hade träffat sin make. Resten har kommit till världen med hjälp av surrogat.

– Jag födde min äldsta dotter Vika själv för sex år sedan. Resten av barnen är genetiskt mina och min makes, men bars av surrogat, säger hon till The Sun.

Annons

Yngsta dottern Olivia är 11 månader, och flera av de andra barnen är tvillingar och trillingar.

Christina har sagt att hon siktar på över 100 barn, men att hon samtidigt inte har en tydlig siffra som mål.

– Jag vet inte hur många det blir så småningom, men vi planerar verkligen inte att sluta vid 10. Vi är inte redo att prata om slutsiffran. Allt har sin tid.

Lägger miljontals kronor på surrogat

Den snabbt växande familjen bor i hamnstaden Batumi i Georgien, där det är lagligt att betala surrogatmammor för att vara gravida, där en surrogat kostar runt 8000 euro, alltså 80 000 kronor. Ska paret ha så många barn som Christina vill under de kommande åren så måste de lägga 8 miljoner kronor för att betala surrogatmammorna.

Christina är från Moskva, och var ensamstående enbarnsmamma när hon åkte på semester i staden och träffade maken Galip, som är en bostads- och transportmagnat från Turkiet.

Medan hon inte har någon kontakt med surrogatmammorna som bär hennes barn – ”för att undvika problem efter graviditeterna” – så bestämmer hon hur de ska äta under graviditeterna, och gör upp kostscheman.

Annons