Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

24-åringens fina gest – gav synen tillbaka till 1000 personer

01 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube,
Som 24-åring var Jimmy Donaldsom mångmiljonär genom sin karriär på videosajten Youtube – något han bestämde sig för att utnyttja till något gott.
Nu har han betalat för ögonoperationer, som gjort att 1000 blinda personer har fått sin syn tillbaka.
Annons
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Jimmy Donaldson är känd för en hel värld som Mr. Beast – med sina 131 miljoner följare på sociala mediet Youtube är han en av världens största profiler på plattformen.

Att bli så känd som 24-åriga Jimmy är kommer också med en hel del pengar. Donaldson har lyckats bli mångmiljonär på sina Youtube-videos. Nu har han därför valt att skänka stora summor pengar till välgörenhet för att kunna hjälpa andra.

Jimmy Donaldson gav bort kirurgi till 1000 personer.

I sin senaste kampanj hjälper Jimmy Donaldson 1000 blinda personer över hela världen att få sin syn tillbaka, tillsammans med kirurgen Jeff Levenson. Levenson menar att det finns teknologi som ganska enkelt skulle ge ungefär hälften av alla blinda i världen fungerande syn – och många behöver bara ett ingrepp som tar tio minuter. Men eftersom många av dem saknar pengar till operationen har Jimmy nu valt att hjälpa till.

Annons

Hjälpte människor i hela världen att få synen tillbaka

Youtube-profilen tog hjälp av organisationen SEE international för att komma i kontakt med människor som behövde det enkla ingreppet men inte hade råd. På så sätt kunde han och Levenson sedan hjälpa personer i länder som Namibia, Mexiko, Indonesien, Brasilien, Vietnam och Kenya.

Utöver att betala ingreppen har Jimmy Donaldson också gett pengar till andra personer som behöver det. En kille fick 50 000 dollar, omkring en halv miljon kronor, för att kunna fortsätta studera på högskola, medan andra har fått 100 000 kronor vardera för att ha råd med olika kostnader i livet.

I en video på Jimmys kanal visar han hur de berörda personerna reagerar över att kunna se efter att ha varit blinda, och det är otroligt att se!

Källa: Brightside.

Annons