Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

22-åriga kvinnan ser ut att vara 8 – stora problemen i vardagen

27 jan, 2023 
AvStina Meyerson
FotografTLC/Youtube
Shauna Rae
På grund av en ovanlig sjukdom är australiensiska Shauna Rae, 22, fast i en kropp som ser ut att tillhöra en åttaåring. Nu berättar hon om det tuffa livet som vuxen kvinna – som jämt antas vara ett barn.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Shauna Rae ser ut att vara som vilken åttaårig flicka som helst, men det kunde inte vara längre från sanningen. Shauna Rae är nämligen en 22-årig kvinna, men som är fast i en åttaårings kropp.

När Shauna bara var ett halvt år gammal så drabbades hon av en ovanlig form av hjärncancer. Som barn behövde hon därför behandlas med cellgifter och behandlingen kom att påverka hennes hypofys, vilket i sin tur stannade hennes tillväxt.

I dag är Shauna ungefär 116 cm lång och kommer inte växa mer.

Svåra livet som 22-åring fast i en åttaårings kropp

I TLC-dokumentären I am Shauna Rae berättar Shauna om svårigheterna som kommer med att som vuxen se ut som en åttaåring.

– Om du tittar på mig så tänker du antagligen att jag är en helt vanlig liten tjej, som för vanliga tjejgrejer med min roliga, tokiga familj. Men sanningen är att jag inte är någon liten flicka. Jag är en kvinna, en 22-årig kvinna, fast i en åttaårings kropp, förklarar Shauna.

Annons

I serien får vi exempelvis se hur hon avvisas från en bar eftersom bartendern menar att de ”inte tillåter barn”. Hon får också ständigt frågor om hur gammal hon är, exempelvis när hon försöker köpa ett gymkort eller skaffa sig en tatuering.

Shauna Rae vuxen ser ut som barn

Även om hennes nära och kära känner till hennes verkliga ålder, så händer det att även de har svårt att behandla henne som den vuxna kvinna hon egentligen är.

– Jag kan inte gå någonstans utan att de ställer frågor, säger Shauna i trailern till serien och mamma Patty erkänner:

– Jag vet inte om jag är redo att släppa taget om henne, men hon behöver att jag gör det.

Därför har Shauna svårt att dejta: "Äckel"

Shauna Raes kärleksliv har också blivit lidande på grund av hennes ungdomliga utseende. Det är inte lätt att dejta och hitta den rätte när man ser ut som en åttaåring – och Shauna förklarar att hon tenderar att träffa fel sorts killar.

– Jag drar till mig äckel, idioter och dumskallar. Det är läskigt att vara ute på marknaden, men man måste ta några risker för att kunna hitta lyckan.

Annons