TV: Är du en bra vän? – vi listar de viktigaste egenskaperna
0:51

Efter reklamen: TV: Är du en bra vän? – vi listar de viktigaste egenskaperna

(0:51)

Slå på ljud

När den aspirerande skådespelaren Chris Salvatore flyttade in i ett lägenhetshus 2013 lärde hans snart känna grannen i lägenheten mitt emot – då 85-åriga Norma Cook, och hennes katt Hermes. De två började hälsa på varandra när de passerade i huset, och blev snart vänner.

Efter några år blev Normas hälsa snabbt sämre. 89 år gammal hamnade hon på sjukhus, och fick höra att hon skulle behöva flytta in på äldreboende om hon inte hade någon som kunde ta hand om henne dygnet runt. Eftersom Norma varken hade barn, eller familj på nära håll, så trodde hon att hon skulle behöva bo på ålderdomshem sin sista tid i livet.

Familjen tvingas adoptera sina egna tvillingar – från surrogatmamman

Turligt nog för 89-åringen så hade hon grannen Chris i sitt liv – som genast tog på sig att både samla in pengar till hennes vårdkostnader, och dessutom be henne att flytta in hos honom.

– Hon kunde inte ha blivit gladare när jag frågade. Jag var ändå där och besökte henne de flesta dagarna. Det enda andra alternativet var att hon skulle flytta in på äldreboende. Jag kunde inte göra så mot någon som är som min egen farmor, säger han.

Flyttade in hos unga grannen

Norma och Hermes fick flytta in hos Chris, som tog hand om sin extra-farmor dygnet runt. De drack champagne och kollade på nyheterna tillsammans.

– Jag är glad att jag kunde ge henne den här gåvan, att leva sina sista dagar hemma. Jag kan inte tänka mig hur det är att tillbringa slutet av sitt liv på ett sjukhus utan sina vänner eller husdjur.

Ensamstående pappan adopterade döende pojke – gjort succé i OS

Den 15 februari 2017 gick Norma Cook bort, något Chris berättade starkt om på Instagram. I ett fint inlägg hyllar han sin vän.

”Norma vilar nu fridfullt i evigheten och även om hon inte längre fysiskt är med oss, så kommer hennes ande fortsätta fylla hjärtana hos så många människor”.

Se också: 5 selfcare-tips som bara tar 5 minuter
1:13

Efter reklamen: Se också: 5 selfcare-tips som bara tar 5 minuter

(1:13)

Slå på ljud
Mest läst