Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

31-åringen låter 89-åriga grannen flytta in – för att slippa vara ensam på slutet

23 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
När Chris Salvatore flyttade in i en ny lägenhet lärde han snabbt känna sin äldre granne, Norma Cook.
89 år gammal behövde Cook flytta till äldreboende – något Chris hindrade genom att låta henne bos hos honom istället.
– Jag kunde inte göra så mot någon som är som min egen farmor, säger han.
Annons
TV: Är du en bra vän? – vi listar de viktigaste egenskapernaBrand logo
TV: Är du en bra vän? – vi listar de viktigaste egenskaperna

När den aspirerande skådespelaren Chris Salvatore flyttade in i ett lägenhetshus 2013 lärde hans snart känna grannen i lägenheten mitt emot – då 85-åriga Norma Cook, och hennes katt Hermes. De två började hälsa på varandra när de passerade i huset, och blev snart vänner.

Efter några år blev Normas hälsa snabbt sämre. 89 år gammal hamnade hon på sjukhus, och fick höra att hon skulle behöva flytta in på äldreboende om hon inte hade någon som kunde ta hand om henne dygnet runt. Eftersom Norma varken hade barn, eller familj på nära håll, så trodde hon att hon skulle behöva bo på ålderdomshem sin sista tid i livet.

Turligt nog för 89-åringen så hade hon grannen Chris i sitt liv – som genast tog på sig att både samla in pengar till hennes vårdkostnader, och dessutom be henne att flytta in hos honom.

Annons

– Hon kunde inte ha blivit gladare när jag frågade. Jag var ändå där och besökte henne de flesta dagarna. Det enda andra alternativet var att hon skulle flytta in på äldreboende. Jag kunde inte göra så mot någon som är som min egen farmor, säger han.

Flyttade in hos unga grannen

Norma och Hermes fick flytta in hos Chris, som tog hand om sin extra-farmor dygnet runt. De drack champagne och kollade på nyheterna tillsammans.

– Jag är glad att jag kunde ge henne den här gåvan, att leva sina sista dagar hemma. Jag kan inte tänka mig hur det är att tillbringa slutet av sitt liv på ett sjukhus utan sina vänner eller husdjur.

Den 15 februari 2017 gick Norma Cook bort, något Chris berättade starkt om på Instagram. I ett fint inlägg hyllar han sin vän.

”Norma vilar nu fridfullt i evigheten och även om hon inte längre fysiskt är med oss, så kommer hennes ande fortsätta fylla hjärtana hos så många människor”.

Se också: 5 selfcare-tips som bara tar 5 minuterBrand logo
Se också: 5 selfcare-tips som bara tar 5 minuter
Annons