0:54

Efter reklamen: Det här är ålderism

(0:54)

Slå på ljud

40-åriga trebarnsmamman Brandi tycker om att ta hand om sitt utseende, bära moderiktiga kläder och sminka sig ungdomligt. Men det får hon mängder av kritik för, för att hon är just 40 år och har tre barn, skriver The Sun.

På hennes konto på sociala medier-appen TikTok visar hon upp sina kläder och sin stil inför sina närmare 60 000 följare – och skickar en känga med kritik åt de som hånar hennes ungdomliga stil.

I en video visar hon upp elaka kommentarer som ”Du är 40, klä dig som det”, ”Sluta ha på dig så mycket smink” och ”Låt bara ditt hår bli grått”. Det svarar Brandi med ett ”Nej tack, jag tycker om att vara mig”, och visar hur hon förvandlas till sitt glammiga jag med kort tröja, smink och stylat hår.

24-åriga Conni är förlovad med en 44 år äldre man – så döms hon av omvärlden

Slår tillbaka mot elaka kommentarerna

Hon slår också tillbaka mot hårda kommentarer där hon anklagas för att använda sig av så mycket botox ”att hon inte kan blinka” för att se ung ut.

”Än en gång visar internet att det är en av de mest dömande platserna man kan vara på. Men jag ville adressera det här, även om jag verkligen inte ska behöva”, skriver hon i en video, och visar att hon kan visst kan blinka som en vanlig människa.

Samtidigt erkänner hon att hon har använt botox, men att det viktiga är att ta hand om huden med hudvård.

”Om du är någon som kom till min sida bara för att döma och lämna elaka kommentarer, då ber jag för dig. Men om du kom hit för att lära dig, så vill jag dela med mig av mina hemligheter. Och ja, vid 40 års ålder inkluderar det botox”, säger hon.

Brandi stöttas också av andra mammor som säger att de inte vet hur man ”borde” vara när man är 40 år.

45-åriga mamman ser yngre ut än dottern – chocken efter upptäckten