Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

56-åriga farmodern är gravid – väntar sonens barn

26 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Att bli gravid vid 56 års ålder är det inte många som vill bli – men för Nancy var det självklart.
När sonen Jeff och hans fru Camria behövde hjälp för att kunna få ett barn till erbjöd sig Nancy att vara surrogatmamma.
– Jag känner mig tacksam som har en så osjälvisk och kärleksfull mamma, säger Jeff till People.
Annons
Surrogatmödraskap - kort förklaratBrand logo
Surrogatmödraskap - kort förklarat

Jeff och Cambria Hauck, 32 och 30, har alltid velat ha en stor familj. Innan de lyckades få sitt första tvillingpar, nu treåriga Vera och Ayva, hade de dock kämpat med fertilitetsproblem länge. Efter att ha fått sina första barn bestämde sig paret för att skaffa barn igen – och Cambria blev gravid med tvillingar igen.

Graviditeten slutade dock minst sagt dramatiskt, där Cambria tvingades göra en hel hysterektomi – alltså operera bort livmodern – i samband med tvillingarnas födsel i september 2021. Trots den traumatiska händelsen ville paret att familjen skulle fortsätta utökas, och det var då Jeffs mamma Nancy Hauck, 56, klev in i bilden.

Annons

Efter tvillingarnas födsel erbjöd hon sig att vara surrogatmamma åt sonen.

– Jag hade en plötslig känsla några veckor senare att jag skulle erbjuda mig att göra det. Jag sa det till min son och han blev tårögd och chockad. Jag hade inte ens sagt det till min make vid det tillfället, men han var väldigt stöttande, säger Nancy till People.

Rörd av sin mammas vilja att vara surrogat

Att Nancy var villig att bära sitt barnbarn var en stor gest för Jeff.

Annons

– Jag känner mig tacksam som har en så osjälvisk och kärleksfull mamma, som är villig att göra en sådan uppoffring för min familj. Eftersom vi i vår familj har gått igenom fyra år av fertilitetsbehandlingar så vet jag hur komplicerad processen kan vara och var tveksam till om det var möjligt för henne att bära ett barn åt oss, men jag var väldigt rörd att hon ens erbjöd sig, säger Jeff.

Efter att ha undersökts av läkare fick Nancy dock grönt ljus att fortsätta behandlingen i januari, och i maj fick familjen veta att det är en liten flicka som växer i Nancys mage. Farmodern väntar nu föda barnet i november.

– Det går inte att återgälda något sådant. Allt jag kan göra är att följa mina föräldrars exempel och försöka ge samma nivå av kärlek och tillgivenhet till min egen familj och till andra, säger Jeff.

Annons