Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

6-åringen räddade livet på sin pappa – med enkla Googleknepet

24 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografFacebook/Youtube
När pappan blev dålig agerade sex år gamla Macie direkt. Med ett enkelt Googleknep räddade hon sin fars liv.
Annons
Fem snackisar från veckan som gåttBrand logo
Fem snackisar från veckan som gått

Änglavakt, brukar man säga. Och kanske var det just det som Kyle Semrau hade den 12 april. Det var helt enkelt inte Kyles tur att lämna jordelivet, det var inte hans tur att somna in. Detta trots en medicinsk nödsituation som gjorde hela Kyles familj skakad (men ändå fylld av tacksamhet).

Så, vad var det då som hände? Dagen började som vanligt, med en stor skillnad: Kyles 6-åriga dotter Macie vägrade gå till skolan. Detta beteende är ovanligt för lilla Macie, men hon saknade verkligen sin pappa den morgonen. Det var dessutom precis ett år sedan hennes älskade mormors död, så hon behövde lite extra tröst. När Kyle kom hem från sitt nattjobb gick han med på att tillbringa en lugn dag med sin dotter och 4-årige son, Caleb, medan hans fru gick till jobbet.

Insjuknade – och blev snabbt sämre

Kyle mådde inte så bra när han kom hem den dagen, han hade värk i både bihålorna och lungorna. Senare samma morgon blev han sämre, och det snabbt. Han kämpade med andningen och förlorade medvetandet upprepade gånger. När han var vaken skrek han osammanhängande på hjälp. Och det visade sig att hjälpen var närmare än han trodde! Macie hörde sin pappa och insåg att hon behövde göra något. Medan lillebror Caleb tröstade deras pappa tog hon kontrollen. Macie agerade som om hon var flera år äldre.

Annons

Under ett av Kyles medvetna ögonblick bad dottern honom att berätta lösenordet till sin mobiltelefon. Sedan öppnade hon Google och skrev in ”Eliot poliz”. Den enkla Googlesökningen resulterade i att polisens nummer kom upp, numret till den lokala polisstationen.

– Jag tryckte på den här knappen och skrev Eliot Police, och jag tryckte på ring, förklarar Macie.

Hon fortsätter:

– Jag vill egentligen inte säga det här, men jag trodde att pappa skulle dö.

I andra änden av telefonlinjen svarade den Eliot Police Departments administrativa assistent Judy Smith lyfte telefonen på. Hon säger att Macie ”visste allt”: sin hemadress, sin pappas namn och ålder och hur polisen bäst kunde ta sig till pappan i källarrummet, platsen där han hade vilat. Polisen ryckte ut direkt. Och medan Macie väntade på att hjälp skulle komma, kom sexåringen på hur hon skulle låsa upp källardörren. Dessutom skickade hon sin lillebror för att stänga en dörr på övervåningen, för att hålla familjens hundar borta. Polisen anlände efter bara två minuter och skjutsade sedan Kyle till Wentworth-Douglass Hospital.

Pappans ord om dotterns agerande

Kyle tillbringade tre dagar på sjukhuset och återhämtar sig nu hemma. Han har haft gott om tid att reflektera över raden av tillfälligheter som ledde till hans överlevnad.

– Det är otroligt allting berättar han.

Han fortsätter:

– Jag har haft en väldig tur, på grund av min dotters snabba reaktion.

Källa: Inspiremore

Annons