Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Maken bad sin fru att välja mellan honom och husdjuren – hon valde husdjuren

24 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografLIz Haslam/Facebook
Liz Haslam trodde att hon mött sitt livs kärlek. Då bad han henne göra ett val. Det var antingen han, eller hennes älskade husdjur.
Annons
Fem snackisar från veckan som gåttBrand logo
Fem snackisar från veckan som gått

Vid 16 års ålder träffade Liz Haslam den man som hon trodde var hennes livs kärlek: Mike. Flera år senare skulle de gifta sig, få ett barn, Ollie, och bo i ett härligt hem med två sovrum i Barnham, Suffolk med en fin, stor lantlig trädgård. I 25 år var paret lyckligt gifta. Tillsammans upplevde de livets alla toppar och dalar, med- och motgångar. Sedan rasade allt. Mike sa till Liz att hon var tvungen att välja: det var honom eller hundarna.

Men, låt oss spola tillbaka bandet och berätta hela historien... Hur började allt? Jo, när familjen slog sig ner i det fina huset på landet så bestämde sig Liz för att använda allt utrymme de hade till något gott, något bra. Hon grundade en stiftelse, kallad Beds for Bullies, vars mål och syfte var att arbeta för att skydda och rädda bullterriers. Liz hade alltid, ända sedan barndomen, älskat hundar. Och intresset växte, för varje dag. Till slut tappade Mike tålamodet.

Annons

Maken kände inte samma sak för djuren

Mike visste hur mycket hundarna betydde för Liz. Men han kände inte på samma sätt för djuren, och han hade förmodligen inte förväntat sig att hennes passion för dem skulle gå så pass långt som den gjorde. Under en tid, då Mike arbetade hårt och inte var lika närvarande, så sökte sig Liz till hundarna än mer. Hon vände sig till dem vars kärlek hon kunde lita på – valparna!

Paret gled isär allt mer. Liz prioriterade hundarna och Mike vände sig till sitt arbete. Till slut hade paret 30 hundar i sitt hem. Liz ägnade 18 timmar om dygnet med att ta hand om dem och spenderade stora summor pengar på deras olika medicinska behov.

Annons

Har offrat mycket för hundarna

Till slut fanns varken tid eller ork kvar till förhållandet, till äktenskapet. Paret tvingades till skilsmässa. Liz valde hundarna över maken. Under åren har Liz offrat mer än bara sin make. Hon har betalat en halv miljon kronor i veterinärkostnader och hon har under perioder tvingats bo i tält. Men hon tvekar inte att fortsätta kampen för hundarna.

Under åren har hon tagit emot över 200 stycken. Och genom generösa donationer från privatpersoner så överlever hon. Trots hur mycket i Liz liv har förändrats på grund av hennes livsbeslut, har Liz aldrig varit lyckligare. Det här var hennes val, och det är ett val som gör henne lycklig.

Källa: RelayHero

Annons