1:48

Efter reklamen: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

(1:48)

Slå på ljud

Det var i slutet av 2016 som Matt Sooter och hans fru fick beskedet som är alla föräldrars mardröm – deras dotter Adalynn, då inte ens fyllda 3 år, hade drabbats av en cancertumör i hjärnan. Under de kommande 18 månaderna skulle hon komma att gå igenom tuffa behandlingar och kämpa för sitt liv.

Vid sin sida hade Adalynn, som kallas Addy av sin familj, alltid sin två år äldre bror Jackson. Redan innan tumören var Jackson en snäll storebror som såg efter sin lillasyster.

Bilden på cancersjuka pojken spreds – så ser hans liv ut idag

Matt Sooter fotograferade sina barn under den tunga sjukdomstiden, och visade inför tusentals personer på Facebook hur de två höll modet uppe. Men när det i juni 2018 stod klart att den lilla flickan inte skulle klara sig, så uppmuntrades Addys familj att ta farväl av henne.

Broderns farväl till sin syster

På en hjärtskärande bild visar Matt hur Jackson klappar sin lillasyster på pannan när hon ligger i en sjukhussäng.

Ensamstående pappan adopterade döende pojke – gjort succé i OS

”En liten pojke ska inte behöva säga hejdå till sin partner in crime, sin lekkamrat, sin bästa vän, sin lillasyster. Men det är den trasiga värld vi lever i”, skrev Matt till den sorgliga bilden på Facebook.

Bara timmar efter att ha delat bilden somnade Addy in för gott till följd av hjärntumören.

Sista bilden på Jackson och Addy ihop.

Facebook.

För att hantera sorgen efter fyraåringens bortgång stöttar nu Matt andra barn som har samma diagnos som Addy hade, DPIG.