Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

75-åringen gifte sig med sin ungdomskärlek – dog efter 2 dagar

11 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
När det gamla paret Eddie och Patricia hittad tillbaka till varandra efter 40 år hade de inga planer på att gifta sig igen.
Men när cancersjuka Eddie insjuknade i covid bestämde de sig för att bli äkta makar igen – på sjukhuset.
”Kan du kolla om det finns något sätt för oss att gifta oss på distans älskar dig älskling”, skrev Eddie när han friade över sms.
Annons
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns

Eddies och Patricias kärlekshistoria sträckte sig över många decennier. När de först gifte sig på 1970-talet så höll äktenskapet bara i ett år innan de skilde sig. Men trots den kraschade relationen hade de två svårt att släppa varandra, och fortsatte hålla kontakten.

Men det var först för fem år sedan som paret hittade tillbaka till varandra på riktigt. Eddie hade då hunnit fylla 70, och Patricia 69. De flyttade ihop och var nöjda som sambos utan att gifta sig på nytt.

I januari förändrades allt, när den cancersjuka Eddie också smittades med coronaviruset, och kämpade för sitt liv på sjukhusets intensivavdelning. Då ville han göra sin kärlek till Patricia så officiell det bara gick, och gifta sig med henne.

Annons

Gifte sig två gånger

I en intervju berättar Patricia om tankarna kring att gifta sig två gånger med samma man.

– Vi var unga och dumma. Vi skilde oss efter ett år men höll kontakten under alla år, säger hon och fortsätter:

– Vi tänkte aldrig riktigt gifta oss igen.

På grund av coronarestriktionerna fick Patricia inte hälsa på sin kärlek på sjukhuset, så Eddie friade över ett sms.

”Kan du kolla om det finns något sätt för oss att gifta oss på distans älskar dig älskling”, skrev Eddie i sitt sms.

På Mountain View-sjukhuset i Las Vegas gifte de sig för andra gången – genom glas. Med Eddie och Patricia på ena sidan glasväggen omgiven av sjukhuspersonal, och familjen på andra sidan kunde en präst hålla i vigseln med dörren på glänt så att alla kunde höra vad som sades.

Men lyckan blev kortvarig för det nygifta paret. Bara två dagar senare somnade Eddie in till följd av corona och cancer.

”Det är med stor sorg vi meddelar att Eddie gick bort den 28 januari, med sin familj vid sin sida”, skrev sjukhuset i ett pressmeddelande.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons