Ett äldre par håller handen.
1:12

Efter reklamen: 4 sminktips för dig med mogen hy

(1:12)

Skönhetsskolan Delmar college of hair and esthetics i Alberta, Kanada, fick sig en fin överraskning när en 79-årig man klev in en dag och bad om att få gå en hårstylingskurs.

Mannen förklarade att hans fru hade förlorat stora delar av sin synförmåga och inte längre kunde fixa håret själv utan att bränna sig på verktygen. Eftersom det var viktigt för henne så ville han hjälpa frun – och tog därför in experterna för rådfrågning.

– Hennes utseende har alltid varit något hon har varit stolt över, och eftersom det är viktigt för henne så är det viktigt för honom, säger skönhetsutbildningens rektor Carrie Hannah till People.

Martinas pojkvän hade en till relation – ljög om allt i flera år: ”Lurat mig”

Mannen ville hjälpa frun med hennes mascara

Efter att ha lärt sig styla håret åt sin fru, så bad mannen, som inte vill gå ut med namn, om hjälp med hur man lägger på mascara, då det också var för svårt för hustrun nu för tiden.

– Han bad om tips om hur man applicerar mascara eftersom det var för svårt för henne nu, så vi gav honom en sminklektion med! Han tillbringade en time med oss för lektioner om hur ögonfransböjare fungerar och hur man applicerar mascara.

Personerna på utbildningen blev rörda till tårar av 79-åringens engagemang, och han visade glatt upp bilder på sin fru, som han varit gift med i 50 år.

– Han tog kärleksfullt fram bilder från plånboken och visade alla sin fru, och skröt om hur vacker hon alltid varit och hur duktig hon var på att skriva över 100 ord i minuten när hon jobbade.

Efter kursen kom mannen in med sin hustru en tid senare för att visa upp resultatet, som både hustrun och personerna på skönhetsskolan var väldigt nöjda med.

– Han fyller 80 i maj, och jag tycker att han är en väldigt modig man som kliver in på en frisörskola och ber om lektioner för att lära sig att styla hår. Jag tror inte det är många män som skulle göra det, säger Carrie Hannah.

78-åriga Linda har räddat mer än 80 bebisar – nu berättar hon