Linda har varit fostermamma i 34 år åt bebisar.

1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

78-åriga Linda Owens i Kalifornien har ett kall i livet – att hjälpa utsatta bebisar och små barn.

De senaste 34 åren har den pensionerade matbutikschefen varit fostermamma åt över 80 bebisar som av olika anledningar inte varit trygga hos sina biologiska föräldrar.

Nyligen uppmärksammades hon för sin gärning av lokalradion KPIX i hemstaten Kalifornien där hon bor, efter att ha tagit in sitt 81:a fosterbarn sedan hon startade 1987.

– Det här är vad Gud har gett mig i gåva att kunna göra, säger hon till lokalradion.

People skriver att det i september 2019 fanns 30 626 barn under ett år i USA i behov av fosterfamilj – och det är då bara sju procent av alla barnen som behöver eller har fosterfamiljer.

Jenny unika graviditet chockade läkarna – födde fyrlingar

Linda minns alla 81 barn hon tagit hand om

Linda Owens berättar att den yngsta bebisen hon tagit hand om bara var sju veckor gammal när den kom till henne. 78-åringen tar hand om bebisarna som om de vore hennes egna, och ibland är trycket så högt att hon får ta hand om flera stycken samtidigt.

Även om målet är att barnen ska bli adopterade eller få återvända till sin biologiska familj, så har Linda Owens med att säga hej då till barnen hon tagit hand om – även om hon har gjort det 80 gånger nu.

– Jag kan pussa henne på pannan och önska henne all lycka och säga ”jag älskar dig”, säger hon om den lilla flickan hon just nu tar hand om.

Paret fick en andra chans – adopterade sju föräldralösa barn

Som fostermamma får Linda ekonomisk ersättning av staten, men lägger också egna pengar på leksaker och kläder till fosterbarnen.

Trots alla år som har passerat så minns Linda alla barn hon tagit hand om – inklusive de tre tvillingpar som hamnat hos henne.

– Det är utmanande arbete, men väldigt givande, säger hon.

Hannah kämpade med infertilitet – blev gravid med fem barn samtidigt

Utvald läsning

Femina