1:32

Efter reklamen: 5 otippade saker vi gör som kan få huden att åldras i förtid

(1:32)

Slå på ljud

Nicole Hauffs 97-åriga mormor fick höra av läkarna att hon bara hade en vecka kvar i livet. Det tragiska beskedet gjorde att hennes fyra yngre systrar, alla över 90 år gamla, satte sig på olika flygplan för att komma och vara med henne i livets slutskede.

Men nu fyra månader efter läkarnas hårda ord så lever 97-åringen fortfarande. Barnbarnet Nicole berättar om de fem systrarnas fina relation på sajten Love what matters.

Mamman födde tvillingar med Downs syndrom – en på miljonen

”När min mormor och hennes fyra systrar gick in i ett rum så fick de folks uppmärksamhet. Fem kvinnor i 90-årsåldern, jättesöta med en omisskännlig kärlek. De här systrarna är varandras längsta relationer i livet – längre än tiden med deras föräldrar och längre än de var gifta med sina partners”, skriver hon på Love what matters.

Systrarnas kärlek gav henne mening med livet

Mormorns make gick bort för över 20 år sedan, men systrarna fortsätter hålla ihop, och Nicole är övertygad om att det var systrarnas närvaro som gjorde att hennes mormor började må bättre igen och fortsatte leva.

”Omtanken från hennes systrar gav henne en mening att leva och vara aktiv. När man känner sig älskad och omtyckt så har man en anledning att leva. De här gulliga systrarna är bästa vänner, de gick ofta på gymmet tillsammans, till kyrkan och affären. Ett dagligt telefonsamtal och utgång på den lokala mexikanska restaurangen gör att de håller kontakten”, berättar hon.

Dottern adopterades bort mot hans vilja – återförenades efter 35 år

Att se de gamla kvinnornas fina kontakt har också lärt barnbarnet att hålla hårt i sin egen relation med sina systrar.

”Min mormor och hennes systrar har inspirerat mina systrar och mig att älska varandra obegränsat. Vi kallar dom för mormödrarna och de fortsätter lära oss”.