Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

37-åringen adopterades av familjen som räddade hennes liv

04 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFacebook, Instagram.
Som 15-åring utsattes Stephanie Ellison för ett mordförsök av sin biologiska mamma, och myndigförklarades för att kunna leva själv.
Genom en vän hittade Stephanie en ny familj, och vid 37 års ålder har hon nu adopterats av Gina och Bill.
”De här två personerna, en brandman och en skolsekreterare, lärde mig vad ovillkorlig kärlek var på väldigt kort tid”, säger Stephanie Ellison.
Annons
VIDEO: Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
VIDEO: Adoption - det här gäller i Sverige

Amerikanska Stephanie Ellison hade ingen vanlig uppväxt. Från ung ålder var hennes liv kantat av hennes mammas drogmissbruk, och den fysiska och psykiska misshandel hon utsattes för av samma mamma. Samtidigt som hon levde under mammans våld var Stephanies pappa dömd till fängelse för sexuella övergrepp mot sina barn.

I en artikel på sajten Love what matters berättar Stephanie hur hon vid 15 års ålder utsattes för ett mordförsök av sin mamma – något som blev en vändpunkt i hennes liv, och gjorde att hon kunde ta sig ur det destruktiva barndomshemmet.

”Mitt i när jag slogs för att överleva minns jag att jag tänkte 'om jag ska dö så ska det inte vara för att jag gav upp'. Hon grabbade tag i min tröja och mitt hår och drog in mig i rummet. Hon kastade min nyligen blåslagna kropp på sängen och sa 'du behöver fundera på varför du ens förtjänar att få leva'”, berättar Stephanie i texten på Love what matters.

Annons

När mamman dagen därpå tog metamfetamin och inte var kontaktbar tog Stephanie sitt beslut – hon valde hemlöshet framför misshandeln och rymde hemifrån, med sina få ägodelar i en soppåse.

Blev myndig vid 15 års ålder

Bara veckor före sin 16-årsdag fick Stephanie hjälp att bli myndigförklarad i förtid, något som kallas ”emancipation” i USA men inte finns i Sverige. Stephanie började jobba extra på tre olika jobb efter skolan, för att försöka få sitt liv att gå ihop – skulle hon misslyckas med utbildningen hade domaren hotat om att omyndigförklara henne igen.

Det var på ett av extrajobben som hon Stephanie lärde känna Andi, en vänskap som skulle komma att förändra hennes liv.

”Hon bjöd med mig till kyrkan och där träffade jag hennes mamma, pappa och lillasyster Alyssa. De fick veta att jag hade bott själv sen jag var 15 år gammal och bjöd in mig på middag. Jag minns att jag fascinerades av deras generositet och kärlek och stöd när jag hälsade på hemma hos dem”, berättar Stephanie.

Annons

Nu har hon adopterats

Föräldrarna Bill och Gina tog sig an Stephanie och började hjälpa henne allt mer. De såg till hon fick en ny bil när hennes gamla gick sönder, och hjälpte henne så att hon bara behövde ha ett extrajobb. Bill, Gina och barnen Andi och Alyssa blev en viktig del av Stephanies liv, och en extrafamilj för henne. Men det var först när Stephanie själv fått sitt första barn som hon frågade om hon fick kalla Gina och Bill för mamma och pappa.

”Mamma började gråta och sa 'Så klart du kan, vi vill inget hellre än att vara dina föräldrar!'”, skriver Stephanie.

Nu har familjen valt att göra det hela officiellt. Vid 37 års ålder har Stephanie nu adopterats av sin mamma och pappa, och är del av familjen på riktigt.

”De här två personerna, en brandman och en skolsekreterare, lärde mig vad ovillkorlig kärlek var på väldigt kort tid, och kärleken de planterade i mig i gymnasiet har växt”, skriver Stephanie Ellison på Love what matters.

SE OCKSÅ: Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
SE OCKSÅ: Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand
Annons