Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Beatrice sitter i rullstol – affärens gest får mamman att gråta

25 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube,
Att handla i en vanlig mataffär samtidigt som man kör runt sin rullstolsburna tvååring kan vara komplicerat och svårt.
Därför blev Melody Leach så glad när hon fick se vad den lokala matbutiken gjort för hennes dotter Beatrice, som har cerebral pares.
– Varför skulle de bry sig, säger hon.
Annons
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Att gå och handla i mataffären med en tvååring när man är stressad och har bråttom kan vara en riktigt svettig utmaning, det håller de flesta småbarnsföräldrar med om. Om ens barn samtidigt sitter i rullstol blir det ännu krångligare att ta sig runt i de smala gångarna i mataffären.

Melody blev glad av affärens gest.

Det här är något som mamman Melody Leach är väl medveten om. Hennes tvååriga dotter Beatrice är rullstolsburen till följd av att hon föddes med cerebral pares – CP – och det har varit svårt för den lilla familjen att handla tillsammans. Melody försökte sätta dottern i de vanliga kundvagnarnas babysits, men hon lyckades inte. Att skjusta runt dotterns rullstol medan hon själv drar en kundvagn eller bär en tung korg var inte heller helt enkelt.

Annons

Fina gesten mot Beatrice får mamman att bryta ihop

Då fick Melody hjälp av personalen i matbutiken i Loveland, Colorado, där de bor. Personalen hade sett mammans kamp för att få ihop sin handling med dottern, och bestämde sig för att göra något åt saken. De hörde av sig till seniorer i området och fick till slut tag i en specialutformad vagn, gjord för personer med särskilda behov. I den vagnen kunde Beatrice åka med samtidigt som hennes mamma handlade.

Beatrices vagn är utsmyckad ordentligt.

Men personalen slutade inte där – de bestämde sig också för att smycka ut vagnen så att tvååringen skulle känna sig riktigt speciell. De har gjort en rosa skylt med glitter som det står ”Beatrices vagn” på, och pyntat vagnen med fjärilsmärken, blommor och rosetter. Mamma Melody beskriver det som en ”liten prinsessvagn”, och berättar hur rörd hon blev över gesten.

– Varför skulle de bry sig? Jag är bara en person och vi är en familj. Det är väldigt trevligt, säger hon till USA Today.

Annons