Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Brännskadades svårt som barn – pappans kamp

06 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook, Tiktok.
Chris Tomlinson blev svårt brännskadad som barn, och läkarna trodde inte att han skulle överleva.
I dag har han två barn och har lyckats ta sig igenom motgång efter motgång – något som nu inspirerar många.
– Jag kände att det här är mitt syfte. Det här är vad jag måste göra – de behöver mig, säger han.
Annons
VIDEO: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppenBrand logo
VIDEO: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

Chris Tomlinson fick ingen enkel start i livet. Bara två år gammal hamnade han i en fruktansvärd brandolycka när han råkade få gasolin över kroppen och börja brinna i familjens bakgård. Hans mamma tog honom i ilfart till sjukhuset där läkarna konstaterade att pojken fått brännskador på 98 procent av kroppen och hade en procents chans att ens överleva natten.

Men Chris visade att läkarna hade underskattat honom. Tvååringen överlevde inte bara natten, han slog alla odds och kom att växa upp till en man som ser positivt på livet, trots att han tvingats genomgå över 200 operationer genom åren för att reparera sin kropp. Han har bland annat hittat mycket styrka i sin gudstro.

– Jag har alltid hittat positiva saker i allt. Jag hade ett stort leende i ansiktet för jag visste att Gud var med mig. Det var inte bara min egen stryka, har han sagt.

Annons

Trodde inte att han kunde få barn

På grund av skadorna var det länge oklart om han skulle kunna få egna barn – men även här överträffade Chris läkarnas förväntningar. Han har nu två döttrar som han är en engagerad pappa till.

Efter att hustrun lämnat både honom och barnen är det dock upp till Chris att försörja och ta hand om barnen, vilket har visat sig svårt med alla hans skador. I perioder har familjen varit hemlös, men Chris har fortsatt kämpa för att ge barnen en bra uppväxt, och nu har de tak över huvudet också.

– Det är hemskt. Jag skulle hellre brännas igen än att uppleva den smärtan, har han sagt om skilsmässan.

I dag inspirerar Chris många med sitt speciella öde, där han lyckats ta sig igenom motgång efter motgång. För att orka har Chris alltid hittat stöd i kärleken till sina barn.

– Jag såg på mina barn och de log mot mig och kramade mig. Jag kände att det här är mitt syfte. Det här är vad jag måste göra – de behöver mig.

Källa: Newsner.

SE OCKSÅ: Så stöttar du någon i sorgBrand logo
SE OCKSÅ: Så stöttar du någon i sorg
Annons