VIDEO: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar
0:59

Efter reklamen: VIDEO: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar

(0:59)

Slå på ljud

Kris Monsour, 51, trodde länge att hon inte skulle få bli mamma, något hon länge hade drömt om. Vid 41 års ålder hade hon drabbats av en rad missfall, och det sades till henne att hon borde ge upp försöken att bli gravid och föda barn.

”Vid 41, efter mitt senaste missfall, fick jag höra att jag aldrig skulle bli mamma och att jag skulle ’acceptera mitt öde’”, skriver hon i en video på Tiktok.

Men Kris gav sig inte – och kampen gav frukt. Vid 49 års ålder lyckades hon till slut föda en dotter, som nu har hunnit fylla två år.

Under namnet ”The vintage parents” driver Kris och hennes make konton på sociala medier-appar som Tiktok och Instagram, och har hundratusentals personer som följer deras liv som småbarnsföräldrar efter 50.

Elaka orden mot mamman – försvaras

Många uppskattar uppdateringarna Kris delar med sig av, men hon får också motta mycket hat av personer som anser att det är själviskt att skaffa barn vid sen ålder, för att man inte får se dem bli gamla.

”Min pappa dog vid 60. Jag är 26 och måste möta resten av mitt liv utan honom-. Det är bara orättvist att skaffa barn så sent”, tycker en person.

”Det stackars barnet kommer ha en förälder på ålderdomshem innan den går ut skolan”, skriver en annan.

11-åriga flickan med Downs syndrom är modell – krossar alla fördomar

Men det finns också många som tar Kris och hennes familj i försvar, och menar att inga föräldrar kan garantera hur länge de lever.

”Ingen tid kan lovas mellan någon förälder och dess barn. Däremot så är allt som betyder något att du är den bästa föräldern du kan vara på den här jorden”, skriver en person.

”De här kommentarerna är hemsk... så glad för din skull och att din lilla flicka kommer få så mycket kärlek oavsett vilken ålder du är i”, hyllar en annan.

SE OCKSÅ: Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand
1:22

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand

(1:22)

Slå på ljud