Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Claire blev nykter – då förändrades allt

04 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Claire Moorhouse levde med alkoholism i flera årtionden, och stora delar av sitt liv har hon inget minne av.
Nu är hon nykterist och mår bättre än någonsin, både fysiskt och psykiskt – och hoppas inspirera andra.
– Jag gick på en diet när jag slutade dricka alkohol och har gått ner omkring 40 kilo sedan dess, säger hon till The Daily Star.
Annons
10 hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol - därför är de nyktraBrand logo
10 hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol - därför är de nyktra

I dag är Claire Moorhouse en 46-årig hunduppfödare från West Yorkshire i England – men så har hennes liv inte alltid sett ut. Under många år var Claire gravt alkoholiserad, och levde ett liv som kretsade kring alkohol och där en normal del av vardagen var att inte minnas vad hon hade gjort.

Claire har numera tusentals följare på sociala medier som Instagram och Tiktok, där hon öppenhjärtligt delar med sig av sin resa till ett nyktert liv, och hur mycket hennes vardag har förändrats sedan hon slutade dricka alkohol.

I en intervju med brittiska tidningen The Daily Star berättar Claire Moorhouse hur det tog henne lång tid att inse att hon var beroende av alkohol.

– När jag tänker tillbaka på mina tonår, tjugoårsåldern och i början av trettioårsåldern så trodde jag att jag hade en normal relation till att dricka. Jag växte upp med att dricka, och alkohol har alltid varit en del av samhället, så jag trodde det var normalt. Men när jag var 35 insåg jag att det hade blivit något som inte var normalt.

Annons

Kämpade för att bli nykter i tio år

Under tio års tid kämpade hon för att bli nykter, men föll tillbaka i att dricka alkohol gång på gång. Hon beskriver sig som en fungerande alkoholist, som inte började dricka på morgonen, men drack varje eftermiddag och kväll.

– Jag kunde inte minnas någonting. Jag kan inte minnas majoriteten av mitt liv.

När det var som allra värst visste Claire inte om hon ville fortsätta leva.

– Jag nådde botten, jag ville ta mitt liv. Det var då jag slutade dricka. Jag begravde mina problem i många år. Jag kämpade med andra saker, så jag försökte avsluta allt, och när jag vaknade upp tänkte jag ”sluta nu, det här måste få ett slut”, säger hon till The Daily Star.

Så har Claires liv förändrats utan alkoholen

Claire tog hjälp AA, Anonyma Alkoholister, för att ta sig ur missbruket – men det tog henne tre försök att ens ta sig in på ett möte. Under året som har gått sedan dess har Claires liv förändrats helt på många olika sätt. Hon mår mycket bättre både psykiskt och fysiskt, och har gått ner närmare 40 kilo.

Annons

– Folk tenderar att gå upp i vikt när de slutar dricka, men jag var redan väldigt överviktig. Jag gick på en diet när jag slutade dricka alkohol och har gått ner omkring 40 kilo sedan dess. Jag kände bara att jag inte ville sluta med en grej för att börja med ett annat beroende, säger hon.

I dag vill Claire hjälpa andra, samtidigt som hon är tydlig med att hon fortfarande måste ta en dag i taget och lär sig nya saker.

– Jag älskar att inte dricka och vill inte gå tillbaka till det, men det finns dagar då jag tänker ”jag skulle behöva en drink nu”. Men det skulle inte lösa någonting.

Annons