Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

25-åringen hamnade i koma efter olyckan – vaknade till hemskt besked

03 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
25-åriga Brie Duval flyttade över hela världen för att bo ihop med sin kärlek – men en kväll förändrades allt.
En svår olycka gjorde att hon hamnade i koma, och när hon vaknade efter fyra veckor möttes hon av ett tungt besked.
– Jag har inte ens något svar på varför detta hände, säger hon till The Mirror.
Annons
10 kändispar som har gjort slut under åretBrand logo
10 kändispar som har gjort slut under året

När Brie Duval valde att flytta från hemlandet Australien till Kanada för att leva med sin pojkvän, som hon hade varit tillsammans med i fyra år, så hade hon ingen aning om vilken vändning hennes liv skulle ta. Men en natt förändrades allt.

Det var under en utekväll med vänner som Brie Duval föll handlöst från ett parkeringshus som var under konstruktion, och därför hade ett stort hål ner till trottoaren nedanför.

25-åringen kördes akut till sjukhus där läkarna snabbt kunde konstatera att hon drabbats av allvarliga hjärnskador och brutit flera ben i kroppen. Brie hamnade i koma, och hennes föräldrar fick höra att de skulle ställa in sig på det värsta och att deras dotter bara hade tio procents chans att överleva.

Annons

Men efter en månad i respirator hände det osannolika – Brie vaknade upp ur sin koma. På grund av coronapandemin kunde hennes föräldrar inte hälsa på från Australien, men trots det gjorde Brie stora framsteg och fick snart tillbaka sin mobil som hon inte hade kollat på under mer än en månads tid.

Lämnades av pojkvännen – när hon låg i koma

I mobilen upptäckte hon något oväntat. Pojkvännen som hon hade varit tillsammans med i fyra år, bodde ihop med vid tiden för olyckan och hade flyttat världen över för att vara med, hade blockat henne överallt. I stället för att oroligt finnas vid hennes sida under koman hade han valt att gå vidare och bli tillsammans med en ny tjej. Men inte nog med det – han vågade inte berätta det för Brie själv.

– Så jag öppnade min telefon för att skicka ett meddelande till honom när ett meddelande dyker upp från den här kvinnan som säger att ”jag är nu med [partnerns namn]. Han bor nu med mig och min son, kontakta inte honom, berättar Brie för The Mirror.

Brie och expojkvännen har fortfarande inte hörts av sen före olyckan. Efter fem månader på sjukhus kunde Brie äntligen lämna, och numera bor hon i Australien med sin familj igen.

– Jag har inte hört från honom sedan jag låg sjukhus, han har helt och hållet lämnat mig. Så jag har inte ens något svar på varför detta hände.

Annons