Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

De var världens första sjulingar 1997 – så ser syskonen ut i dag

26 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Facebook.
Bobbi och Kenny McCaughey ville ge sin dotter ett syskon – men i stället fick hon sju på en gång.
1997 födde Bobbi världens första sjulingar, och blev en stor nyhet.
Så här ser de sju syskonen ut i vuxen ålder!
Annons
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023Brand logo
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023

Amerikanska paret Bobbi och Kenny McCaughey hade dottern Mikayla när de i mitten av 90-talet bestämde sig för att försöka skaffa barn igen. De ville ha ett barn till och ge sin förstfödda ett syskon. På grund av en hormonrubbning behövde Bobbi äta medicin för att kunna bli gravid – vilket gjorde att graviditeten tog en oväntad riktning.

När Bobbi kom in på en rutinkoll gjorde läkarna en chockerande upptäckt. Bobbi hade inte bara ett eller två barn i magen – hon hade sju.

Hela tiden visste hon och Kenny att det skulle vara en riskfylld graviditet, men att göra abort var inget Bobbi såg som ett alternativ. I stället fick hon tillbringa i stort sett hela sin graviditet sängliggande, och en månad före planerad förlossning lades Bobbi in på sjukhus.

Annons

De stora riskerna till trots så överlevde alla sju barnen förlossningen, och föddes inom sex minuter av varandra genom kejsarsnitt. Barnen Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon och Joel föddes alla friska, medan Alexis och Nathan behövde sjukvård i början av sina liv då de föddes med cp-skador. Familjen blev den första kända med sjulingar i hela världen.

Så ser familjen ut i vuxen ålder

Att gå från att ha ett barn till att ha åtta kom helt klart med en del utmaningar, men tack vare uppmärksamheten i media kunde familjen få hjälp från både volontärer, kommunen och privata donationer, skriver Newsner.

Sjulingarna har vuxit upp tillsammans. Här var de 5 år.

I dag är barnen 25 år gamla, och har utbildat sig till allt ifrån lärare till musikvetare. När barnen hade fyllt 18 år gästade hela familjen amerikanska programmet Today, och berättade om hur det var att växa upp som sjulingar.

– Att ha en stor familj med många bröder och systrar att hänga med, man är aldrig ensam, det finns alltid någon att prata med, sa sonen Kenny, som delar namn med sin pappa.

Hela familjen 2015.
Annons