Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon hade inte råd med klänning till balen – dejtens oväntade hjälp

04 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTwitter.
Parker hjälpte vännen Addi – sydde hennes klänning.
När Addi Rust skulle gå på skolans bal med vännen Parker Smith hade hon inte råd att köpa en balklänning.
Då klev vännen fram och räddade henne – genom att sy henne en riktig drömklänning.
”Jag är så lyckligt lottad som har honom som min bästa vän”, skriver Addi Rust på sociala medier.
Annons
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningarBrand logo
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar

Vännerna Parker Smith och Addi Rust skulle gå på sin skolbal tillsammans, men det fanns ett problem för de amerikanska tonåringarna – Addi hade inte råd med en ordentlig balklänning. Hon hade hittat sin drömklänning i en butik, men när klänningen var alldeles för dyr sa hon på skämt: ”Parker, du kan väl sy min klänning i stället!”

Parker hade aldrig sytt något förut men bestämde sig ändå för att ge det ett försök. Under flera månaders tid lärde han sig själv, emellanåt hjälpt av sin mormor. Till slut fick han ihop en magnifik ljusblå balklänning till sin bästa vän Addi.

Annons

Efter balen, där de två gick tillsammans som vänner, visade Addi Rust upp klänningen på X, tidigare Twitter.

”Tar ett ögonblick för att skryta om den här mannen för jag tror att det här är det coolaste jag har varit del av. Parker GJORDE min balklänning. Helr från början har han gjort hela grejen, och jag är fortfarande mållös. Jag är så lyckligt lottad som har honom som min bästa vän”, skrev hon och visade upp den fina klänningen.

Vännen hyllas för klänningen

Parker skrev själv också om skapelsen, och drar paralleller till Askungen – och skämtade om att han både var Addis prins och hennes goda fé, som både gick på balen med henne och fixade hennes klänning.

Annons

Skapandet av balklänningen blev ett uppvaknande för Parker Smith, som nu drömmer om att vara kostymdesigner till musikaler på Broadway.

Annons