Jess och Marty Jensen.
6 anledningar att åka på kryssning med vännerna
1:24

Efter reklamen: 6 anledningar att åka på kryssning med vännerna

(1:24)

Slå på ljud

455 dagar – så länge har det australiensiska pensionärsparet Marty och Jess Jensen tillbringat ute till havs.

Under alla sina år tillsammans har paret, som kommer från Brisbane, alltid tyckt om att åka på kryssning, och har gjort det till en del av sin livsstil. Men när covidpandemin slog till över hela världen 2020 fick paret stanna hemma tills det gick att resa igen.

Mannen hade aldrig haft ett husdjur – oskiljaktig med hemlösa katten

Det var efter de åren hemma som paret bestämde sig för att ta igen all tid de missat till havs – och nu har de alltså tillbringat 1,5 år på kryssningsfartyget, när de åkt 51 kryssningsresor på raken, utan att gå av.

– Det är en livsstil! Man äter middag, man ser en föreställning, man går och dansar. På dagen finns det massor av olika aktiviteter, säger Jess Jensen i en intervju med A current affair.

Marty och Jess Jensen med personal.

Marty och Jess har blivit vänner med personalen.

Foto: Youtube.
Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Blir billigare än ålderdomshem

Paret har ett halvår kvar på sin kryssning, och är sedan inbokade på en ännu en årslång kryssning på ett annat fartyg, efter att ha tillbringat några månader ombord. Inkluderat i priset är städning och måltider ombord, och paret själva menar att kryssningarna faktiskt är billigare än om de skulle bo på ett ålderdomshem i Australien med samma typ av service.

Kvinnan födde sitt andra barn – samma dag förlorade hon sin make

– Det här var det perfekta svaret, att åka på kryssning, säger Marty Jensen i intervjun.

Paret berättar också att personalen ombord har blivit som en familj, och att det är ombytta roller där de välkomnar kaptenen ombord i stället för tvärtom, för att de åker kryssningen mer än vad de besättningspersonalen gör.

Mest läst