4:10

Efter reklamen: Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn

(4:10)

Ögonblicket Alexander Cardinale vilade ögonen på sin nyfödda dotter, sekunder efter att hans fru Daphne fött henne i september 2019, visste han att något var fel.

– Det var en primal reaktion. Det var lite obehagligt, men jag skakade av mig det och klippte navelsträngen, berättar 41-åringen för People.

För Daphne var det svårare att se, då hon burit bebisen i nio månader och kände sig bunden till henne. Men eftersom paret hade använt sig av IVF så kunde Alexander inte släppa det faktum att dottern såg helt annorlunda ut.

Ensamstående pappan adopterade döende pojke – gjort succé i OS

Tre månader senare skulle han förstå sin reaktion bättre. Då kom det nämligen fram att fertilitetskliniken, där Alexander och Daphne fått hjälp med IVF-behandling, hade gjort ett allvarligt misstag. Istället för att föra in det embryo som var skapat av Alexander och Daphnes spermier och ägg i Daphne, så hade det embryot hamnat i en annan kvinnas kropp – vars embryo i sin tur förts in i Daphnes livmoder. Kliniken hade helt enkelt blandat ihop de två parens embryon, vilket lett till att kvinnorna varit gravida med varandras bebisar.

– Det är något som har förändrat vilka vi är. Det är fortfarande en daglig kamp, och det kommer det fortsätta att vara.

Familjerna umgås flitigt

Alexander och Daphne har nu valt att stämma kliniken i sin hemstad Los Angeles, som i sin tur säger att ”alla gör misstag”.

Samtidigt har familjen fått en nära relation med det andra paret, som tog hand om deras barn de första månaderna. I början bytte de barnen fram och tillbaka, men efter ett tag fick bebisarna permanent hem hos sina biologiska föräldrar.

Kvinnan berättar: ”Min man är gay – och det är okej för mig”

Nu har det gått närmare två år sedan upptäckten, och familjerna – som bor tio minuter ifrån varandra – umgås flitigt.

– Det finns ingen handbok i det här. Det finns ingen som kan ge en råd. Så vi slöt upp med varandra, vi fyra, och det är en välsignelse att vi alla är på samma sida. Vi har tillbringat alla högtider ihop sedan dess, och alla födelsedagar. Vi har blandat upp familjerna, säger Alexander.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)