2:02

Efter reklamen: 10 HBTQ-begrepp att hålla koll på

(2:02)

Ingen relation är helt perfekt – det kan vara att man har olika intressen, fungerar på olika sätt eller vill olika saker i livet. För Matthew Nielson och hans fru Brynn Embley har utmaningen varit att Matthew identifierar sig som gay, trots att han valt att gifta sig och leva med en kvinna.

De två träffades på en social sammankomst, och Matthews varma leende fick genast Brynn på fall. Paret klickade omedelbart och upptäckte att de hade många gemensamma intressen som böcker, Harry Potter och resande, och att de tänkte likadant kring olika samhällsproblem.

Redan efter några dejter valde Matthew att berätta för Brynn att han ser sig själv som homosexuell. Brynn var obrydd av nyheten, och snarare glad att Matthew var intresserad av henne trots sin sexuella läggning.

Tareq Taylors dotter Ellen har vuxit upp – här är hon idag

Parets kamp mot fördomar

Paret, som kallar sig för ett ”olika-läggningar-par”, har mött upprörda miner när de berättat om sin ovanliga relation, men vänner och familj har accepterat deras kärlek.

– Att prata om sexualitet är speciellt och en viktig del av livet – det är en del av de vi är, har paret sagt, skriver Brightside.

Paret gifte sig i amerikanska delstaten Utah efter bara några månader tillsammans, men har haft upp och nedgångar i sin relation, och funderat över hur det ska fungera med fysisk intimitet och attraktion i längden. Men paret är samtidigt säkra på att det är de två som ska vara tillsammnas.

– Det mest kärleksfulla Matthew någonsin har sagt till mig är att han aldrig tröttnar på mig, av alla människor han någonsin har känt – den sortens förenlighet händer inte varje dag, har Brynn sagt.

– En gemensam besatthet vid böcker och resande kan tydligen göra mycket för en relation.

Frisören: Det här gör kunder fel innan de kommer till salongen

Matthew: Därför kallar jag mig gay

Idag har det gifta paret två döttrar tillsammans. Efter att relationen har uppmärksammats är det allt fler som blivit nyfikna på hur de fungerar som par, och ifrågasatt om Matthew är gay om han vill leva med en kvinna. I ett blogginlägg har han svarat på de vanliga funderingarna.

Matthew menar att han har svårt att sätta en stämpel på sin sexualitet, men att gay är det han känner sig mest bekväm med.

”Generellt känner jag mig mest bekväm med gay för det är den bästa beskrivningen av min sexuella attraktion. Men det är inte heller perfekt för Brynn och jag tycker om att ha sex tillsammans”, skriver han.

På senare år har han insett att bisexualitet inte behöver innebära att man är lika attraherad av män som kvinnor, utan att det kan vara en glidande skala, men säger att han känner sig stressad över att vara ”tillräckligt attraherad” av kvinnor för att räknas.

”Även om jag använder queer ibland, och bisexuell eller pansexuell ibland, så säger jag generellt bara gay för att det känns mest logiskt för mig”, skriver han i bloggen.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Mer läsning

Femina