Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Deras döttrar föddes som sammanvuxna tvillingar

08 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
När Maggie Altobelli var gravid i vecka 20 fick hon veta att tvillingarna hon bar i magen var sammanvuxna.
Eftersom döttrarna Addy och Lilly hade varsitt hjärta kunde de separeras när de var 10 månader gamla – en operation som riskerade deras liv.
– Det här är vår resa. Det är en väldigt speciell resa på många sätt, säger Maggie Altobelli.
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Maggie Altobelli och hennes make Dom hade längtat efter att bli föräldrar, och var så glada när de insåg att Maggie var gravid. Men när de gick på ett rutinmässigt ultraljud i vecka 20 för att ta reda på vad bebisen i magen hade för kön, så fick de veta att graviditeten var mer komplicerad än de hade kunnat ana.

Det var inte bara så att det var två bebisar i magen i stället för en – tvillingarna var också sammanvuxna. Eftersom sammanvuxna tvillingar löper en 50 procents risk att födas dödfödda, och har ännu högra risk att drabbas av svåra komplikationer efter förlossningen, så blev både de blivande föräldrarna och läkarna oroliga av beskedet.

Annons

Efter det första beskedet kunde läkarna dock komma med goda nyheter: flickorna i magen hade varsitt hjärta, vilket krävs för att sammanvuxna tvillingar ska kunna separeras med en operation efter förlossningen. Barnen var sammanvuxna vid magen, och delade diafragma och lever.

Maggie och Dom fick veta att deras barn var sammanvuxna.

– Deras delade lever var också tillräckligt stor för att dela mellan dem, vilket gjorde dem till utmärkta kandidater för separationskirurgi, säger en representant på Children’s Hospital of Philadelphia, där operationen senare utfördes.

Annons

Den 18 november 2020 föddes tvillingflickorna Addy och Lilly med kejsarsnitt, och under hela tio månader fick de inte lämna sjukhuset. Medan familjen försökte leva så vanligt som det går på ett sjukhus så planerade läkarna för den stundande operationen, och väntade på att barnen skulle bli tillräckligt stora för att kunna genomföra den.

Tvillingarna separerades med operation

Nästan ett år efter födseln, den 13 oktober 2021, genomfördes den 10 timmar långa operationen på de två små barnen.

– Att se dem med sina egna kroppar – deras kroppar var bara så perfekta – det var fantastiskt, sa Maggie i ett pressmeddelande.

Addy och Lilly föddes sammanvuxna.

En månad efter operationen kunde de flytta hem till Chicago. Flickorna behövde då fortfarande hjälp med andningen och sondmatades, men läkarna har stora förhoppningar om att de ska må bra i framtiden.

Annons

Att tvillingarna tillbringade nästan hela sitt första år ihopvuxna med varandra har påverkat deras band.

– De sätter sig upp och tittar på varandra och ler och leker, säger pappa Dom.

Mamma Maggie är tacksam över hur bra det har blivit för döttrarna.

– De här tjejerna kommer att leva långa, hälsosamma liv. Det är ganska mirakulöst och otroligt att vi lever det här livet.

Addy och Lilly efter operationen.

Källa: Newsner.

Här är barnnamnen som spås bli populära 2023Brand logo
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023
Annons