4:29

Efter reklamen: Se Cancerfondens film här

(4:29)

När lärarna Nicola och Brett Kinloch förstod att de var mer än vänner gick det snabbt för paret – snart hade de bildat familj och fått två små döttrar tillsammans, Freya och Ella.

Men familjelyckan grumlades av Bretts hälsa. Efter att deras äldsta dotter fötts drabbades han av cancer, i form av en tumör i hjärnan. Brett opererades och läkarna tog så mycket de kunde av tumören, men några år kom mardrömsbeskedet som familjen hade fruktat – tumören hade växt ut, och gick inte att bota.

– När tumören växte tillbaka var jag gravid med vårt tredje barn Arya, och den var mer aggressiv. Den kunde inte opereras på, berättar Nicola i ett specialavsnitt av Gogglebox.

31-åringen låter 89-åriga grannen flytta in – för att slippa vara ensam på slutet

Allt eftersom Nicolas graviditet fortlöpte, så blev Brett också allt sjukare. Samma dag som hon åkte in till förlossningen på Lutons sjukhus i Storbritannien, så drabbades Brett av ett slaganfall och fördes till ett annat sjukhus. Mitt under förlossningen förstod Nicola att hennes make inte hade lång tid kvar i livet.

Hann precis träffa sin dotter

50 minuter efter att ha fött dottern Arya så åkte Nicola, hennes mamma Jill och den nyfödda dottern till sjukhuset där Brett vårdades – allt för att han skulle få en chans att träffa sin yngsta dotter en gång.

– Det var en kamp mot klockan att se till att vi mådde okej men också kunde ta oss till sjukhuset han var på. Jag visste vad som skulle hända och ville att ha skulle veta att det var okej. Jag sa till honom att det är okej, gör inte dig själv illa längre, berättar Nicola.

Cancersjuka Carina, 49, planerar sin sista tid: ”Lever inte till september”

Hon lade parets nyfödda dotter på sin make och beskrev för honom hur bebisen såg ut. Det blev både första och sista gången som Brett fick hålla sin dotter. Tre timmar efter dotterns födsel somnade han in för gott.

– Han kunde hörda vad som hände och visste att vi var där, jag kommer alltid vara tacksam för det, säger hustrun Nicola.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)