Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mamman har lurats på miljoner – trodde hon gav till pojkvännen

15 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Carlos Fraga och Gail i Dr. Phil.
I fyra år har Gail dejtat mannen Matt Hurley, men på grund av jobbet i Nigeria har de två aldrig kunnat träffas – det är i alla fall vad hon tror.
I Dr. Phil visar det sig att Matt Hurley inte finns, och att Gail skickat över 100 000 kronor till en lögnare hon inte känner.
– Jag är frustrerad, äcklad och överväldigad, säger dottern Stacey i programmet, efter att ha försökt få sin mamma att förstå att hon blir lurad.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

Hos psykologen Phil McGraw i amerikanska tv-programmet Dr. Phil får vanliga människor hjälp med olika problem – och det är hit döttrarna Stacey och Traci har vänt sig för att få hjälp med sin mamma Gail. Gail har tidigare blivit catfishad – alltså trott att hon lärt känna en person online, men att det egentligen är en annan person som använder sig av falsk identitet för att lura henne på pengar – och nu händer samma sak igen.

I flera år catfishades hon av en man hon trodde hette Fallon Galvin, och gav honom över 2,4 miljoner kronor sammanlagt. De senaste fyra åren har Gail dock trott att hon varit tillsammans med en man som heter Matt Hurley. Hon menar att de två aldrig har kunnat träffas på grund av Matts jobb, som fört honom till Nigeria.

Annons

Lurades av mannen

– Matt blev mariningenjör, men oljeriggen han arbetade på utanför Venezuelas kust blev skadad, och han behövde åka till Nigeria för att köpa material att laga den med. Tyvärr har han inte haft råd att köpa en biljett tillbaka till USA. Matt har bott på ett hotell i Warri i Nigeria de senaset två åren. Matt och jag har inte råd att betala en flygbiljett för att han ska kunna flyga tillbaka till staterna, förklarar Gail i Dr. Phil.

I programmet uttrycker hennes döttrar sin frustration över att deras mamma blir lurad igen, och att Gail vägrar lyssna på dem när de säger att hon blir catfishad.

Gails dotter Stacy hos Dr. Phil.
Dottern Stacey vet inte hur hon ska nå sin mamma.

– Jag är frustrerad, äcklad och överväldigad, och jag vet inte vad jag ska göra längre. Jag har sagt till henne från början att det här är bedragare, ett hon ska sluta prata med dem, men hon är envis. Hon kommer göra vad hon vill och då blir det så här, säger Stacey i programmet.

Annons

Under sina fyra år med ”Matt Hurley” har Gail skickat honom presentkort för över 120 000 kronor, och lever utan värme och rinnande vatten för att ha råd att hjälpa pojkvännen.

Mannens ansikte utnyttjades i bedrägeriet

För att hjälpa Gails döttrar skickade Dr. Phil-produktionen en producent till Warri i Nigeria för att hitta Matt Hurley. Men de anställda på oljeriggen där Matt ska ha jobbat känner inte alls igen bilderna på honom. När de sedan söker på bilderna på nätet visar det sig att ”Matt Hurleys” utseende tillhör en inspirationsföreläsare från Venezuela vid namn Carlos Fraga, som har släppt en rad böcker och ljudböcker.

Gail hos Dr. Phil.
Gail blev lurad i flera år.

När Gail får prata med Carlos Fraga i sändningen konstaterar hon att hon kände till honom, men tänkte att pojkvännen hade två olika karriärer.

– Jag vet inte när i livet som Matt gick på högskola. Hur ska jag veta om han var en inspirationsföreläsare i några år innan han blev ingenjör.

När Carlos får veta att hans ansikte använts för att lura Gail i flera år blir han sorgsen.

– Jag är väldigt ledsen, och vi måste vara mer medvetna och på vår vakt för det finns många där ute som försöker lura andra människor.

Källa: The Sun.

Annons