Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Enäggstvillingarna hittade varandra – efter 38 år

21 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Tvillingarna Steven Tazumi och Tom Patterson adopterades till olika familjer när de bara var två år gamla.
Det skulle sedan dröja 38 år innan de två återförenades – och hittade varandra genom ett gemensamt intresse för amerikansk fotboll.
– Vi har missat 40 år av barndom, säger Steven Tazumi till Insider.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Under större delen av sina liv visste varken Steven Tazumi och Tom Patterson något om varandra. De två enäggstvillingarna var två år gamla när de adopterades från att japanskt barnhem, och hamnade hos varsin amerikansk familj. Patterson hamnade i i delstaten Kansas, medan Tazumi växte upp i New Jersey.

Som tonåringar och unga vuxna hade varken Steven eller Tom något intresse av att leta reda på tvillingbrodern som de hade skiljts från vid två års ålder. Det var först när Steven Tazumi var 40 år gammal 1998 som han började ändra sig. Han var då personlig tränare, och en av hans klienter övertygade honom att börja leta efter sin försvunna bror. Tazumi hade då inte så mycket information om familjen som adopterat hans tvillingbror, mer än att de hade ett efternamn som började på bokstaven P.

Annons

Med hjälp av lite detektivarbete och en del tur lyckades han till slut hitta sin brors adoptivpappa, som uppmanade Tom Patterson att höra av sig till personen som påstod sig vara hans tvillingbror. Lätt skeptisk tog han kontakt över faxmaskin.

– Så jag skickade ett fax. Och de sa ”Det är Steve! Det är Steve förutom mustaschen”, minns Tom Patterson i Insider, och fortsätter:

– Det var så det började. Sen var det Steves klient som flög över oss till Philly och för första gången träffade jag min bror, vid 40 års ålder.

Levt liknande liv – utan att veta det

Förutom att de ser likadana ut upptäckte bröderna snabbt att de hade en del gemensamma intressen – de hade båda valt att arbeta med fitness, och var stora supporters av varsitt amerikanskt fotbollslag.

Annons

– Vi beter oss likadant, pratar likadant, och min fru säger att vi tänker på samma sätt, säger Steven Tazumi.

Trots att tvillingarna bor i olika delstater med många mil emellan håller de kontakt, och tycker om att diskutera sport, och framförallt amerikansk fotboll. Men även om de nu känt varandra i 25 år, så känner de fortfarande att de har förlorat mycket under åren isär.

– Vi har aldrig ens kastat en football till varandra, vilket är lite galet. Vi har missat 40 år av barndom, säger Steven Tazumi.

Annons