Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mannen räddade barnen från mamman – gav dem deras drömliv

16 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Syskonen Jordan och Jarred Benewiat hade en tuff uppväxt, med en alkoholiserad mamma.
Till slut räddades de av mammans nya pojkvän Steven, som bestämde sig för att adoptera barnen och ge dem en tryggare uppväxt.
– Om det inte vore för honom hade jag antagligen lidit i 18 år, säger Jordan Benewiat.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Amerikanska Jordan och hennes bror Jarred växte upp i ett hem fyllt av besvikelser. Då deras mamma var gravt alkoholiserad kunde de aldrig vara säkra på om det skulle finnas mat på bordet, eller om hon skulle få ett vredesutbrott. Från unga år lärde sig syskonen därför att anpassa sig efter mammans humör och sjukdom, men hoppades samtidigt alltid att någon skulle ta dem från det otrygga hemmet.

En dag kom Steven Benewiat in i barnens liv. Han var deras mammas nya pojkvän, men efter att ha tillbringat en del tid med henne och familjen insåg han att det var flickvännens två barn som behövde bli hans prioritet.

Efter en avgörande händelse bestämde Steven sig för att ringa till socialtjänsten, som omhändertog barnen från mamman. Han tyckte dock inte om att barnen skulle hamna hos främlingar i ett familjehem, och valde att ansöka om att få bli deras familjehem, trots att de inte hade några egentliga kopplingar med varandra. När myndigheterna inte lyckades hitta någon passande familj för barnen valde de att låta honom ta hand om dem, som akut familjehem.

Annons

Grät när han blev familjehem

I ett inlägg på sociala medier minns Jordan hur hon såg Steven gråta i rättssalen, när han fick veta att han skulle få ta hand om barnen.

”Jag hade ingen aning om varför han grät i rättssalen men när han förklarade det för mig så började jag gråta med. Han kramade mig tills vi behövde gå. Som av en gudabenådad händelse hade han fått akuta rättigheter som familjehem”, skriver Jordan.

Sedan dröjde det tre år innan Steven Benewiat till slut fick adoptera barnen han hade tagit hand om, och de kunde bli en familj på riktigt. Genom att ge Jordan och Jarred en trygg uppväxt gav han dem en ny chans till ett bra liv.

Räddade barnen från svår uppväxt

Jordan berättar också hur jobbigt det varit att som barn släppa hoppet om att mamman ska bli frisk, och att det tagit henne 17 år att förlika sig med mammans alkoholism och att hon inte vill ta emot hjälp.

”Hon var en underbar människo fyll av alla regnbågens och solnedgångens färger, men hon var också den mörkaste delen av min barndom”, skriver Jordan.

Som adoptivpappa har Steven Benewiat varit noga med att ta ansvar för barnen, och ge dem deras drömliv, något syskonen Jordan och Jarred alltid är tacksamma för.

”Jag minns varje känsla jag kände under de sju åren vi inte kände honom. Om det inte vore för honom hade jag antagligen lidit i 18 år. Han är en av få personer på planeten som fortfarande aldrig har svikit mig”, skriver Jordan.

Källa: Newsner.

Annons