2:19

Efter reklamen: Ängeln på Malmskillnadsgatan – Elise Lindqvist har hjälpt utsatta kvinnor i 25 år

(2:19)

Slå på ljud

I en värld där allt fler klagar på hur kallt och hårt klimatet är, och hur vi blir allt mer individualistiska och inte vill hjälpa varandra, så är det uppfriskande att höra om personer som går helt åt andra hållet.

Det var i april 2016 som vännerna Rodney Smith Jr. och Terence Stroy gjorde något som inspirerade många, och som fortfarande sprids på sociala medier. De två männen hjälpte en 93-årig kvinna att klippa hennes gräsmatta, när det var för tungt för henne att göra det själv.

98-årige mannen går en mil varje dag – för att pussa sin sjuka fru

Delats en kvarts miljon gånger

Det var Robert själv som delade händelsen på sin Facebook-sida, och inlägget har fått 250 000 delningar och över tusen kommentarer sedan dess, där många hyllar den snälla gesten.

”Vi klippte den här söta damens gräsmatta idag. Hon är 93 år och grannarna sa till oss att hon hade varit där ute och försökt klippa sin egen gräsmatta”, skriver Robert Smith Jr på Facebook.

Kristin Enmark togs som gisslan – blev gravid med Clark Olofsson

Han konstaterar att händelsen inspirerade honom att ta det hela vidare. Efter det har han startat organisationen Raising men lawn care, där de hjälper grannar och personer som behöver det att klippa gräsmattor och ta hand om trädgårdar. Han har sedan det första mötet klippt över 300 gräsmattor, och har nu hjälp av över 20 volontärer, skriver Relay Hero.