Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Födde trillingar vid 45 – är både deras mamma och mormor

20 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Vid 45 års ålder blev Angela Riello mamma igen när hon födde trillingar, med hjälp av IVF.
Men Angela är också mormor till sina barn – eftersom de blev till när dottern Mayara donerade sina ägg till mamman.
– Det är som en dröm som går i uppfyllelse, säger hon till The Sun.
Annons
Surrogatmödraskap - kort förklaratBrand logo
Surrogatmödraskap - kort förklarat

Angela Riello visste att hon ville bli mamma igen. När hon hade fyllt 40 år så hade singelmammans två barn, Mayara och Gustavo, vuxit upp – men Angela var inte färdig med småbarnslivet och att uppfostra barn. Hon uppfostrade redan Mayaras son Noah på heltid, för att ge sin dotter en chans till en karriär efter att ha fött sonen vid 18 års ålder. När Noah började fråga efter ett syskon bestämde sig Angela för att bli gravid igen.

Men utan partner och i hennes ålder skulle det visa sig vara lättare sagt än gjort att kunna få barn igen. Hon lade över hundra tusen kronor på IVF-behandlingar för att kunna bli gravid, men de gånger hon lyckades drabbades hon bara veckor senare av missfall. Under pandemin lade Angelas planer på is, men när hon återupptog försöken i april 2021 drabbades hon av ytterligare ett missfall.

Annons

– Jag trodde att jag aldrig skulle bli mamma igen. Jag hade sagt till Noah att jag försökte få barn och han var så spänd. När jag förlorade barnet behövde jag berätta det för honom och han var förkrossad. Jag ville så gärna att det skulle fungera, jag ville desperat ge honom ett syskon, säger Angela Riello till The Sun.

Dottern donerade ägg

Till sist kom Angelas räddning – i form av hennes dotter Mayara. Det visade sig att reglerna i Brasilien, där Mayaras pappa bor, ändrades under den här perioden, vilket möjliggjorde äggdonation mellan mor och dotter. Mayara kunde donera sina ägg till sin mamma, som sedan befruktades med hjälp av en anonym spermadonator. Till Angelas stora lycka blev hon inte bara gravid men hon drabbades inte heller av missfall.

När hon senare besökte läkaren för att göra ett första ultraljud kom dock nästa chock – Angela hade inte bara ett barn i magen, utan tre.

– Jag kunde inte tro vad jag hörde, säger Angela och fortsätter:

Annons

– Jag var gravid och bar mina egna biologiska barnbarn – och det var tre!

Mamma och mormor samtidigt

I slutet av mars födde Angela de tre barnen – Liz, Mia och Vince. Även om det är en komplicerad relation – där Angela är både mamma och mormor, Noah har fått både syskon och mostrar och en morbror, och där Mayara är både biologisk mamma till barnen men också deras syskon – så ser familjen bara glädjen i de nya familjemedlemmarna.

– Min släkt bryr sig inte om att Mayara var donatorn. De ser bara bebisarna som familj, säger Angela.

För Mayara är det tydligt att bebisarna inte är hennes barn, utan hennes syskon.

– De är bara så söta. Bebisarna känns som en del av mig och de är väldigt lika mig, men jag ser dem som mina bröder och systrar.

Annons