Så stöttar du någon i sorg
1:19

Efter reklamen: Så stöttar du någon i sorg

(1:19)

Slå på ljud

Att livet snabbt kan kasta en mellan sorg och glädje och tillbaka märker vi alla emellanåt – men få personer har haft lika intensiva år som amerikanska Courtney Hill. Hon träffade sin make Brian mitt i en snöstorm 2011, och de två gifte sig och fick sitt första barn tillsammans.

Men när de ville ge sin son ett syskon hade Courtney svårt att bli gravid igen. Och plötsligt en dag i februari 2016 händer det ofattbara. Brian, som hade arbetat i militären och tidigare överlevt krig i Kuwait, Irak och Afghanistan, omkommer i en tragisk truckolycka i Oklahoma.

Samma dag som vakan och begravningen ska hållas för Brian, bara dagar efter olyckan, tar Courtney ett graviditetstest – och inser att hon är gravid igen. På begravningen berättar hon hemligheten för sin döda make: att innan han försvann från jordelivet lyckades han producera en till arvinge i familjen.

Väntade trillingar

Inte nog med det. När Courtney några veckor senare besöker läkaren för att hon är rädd att hon drabbats av missfall får hon veta att så inte är fallet – hon väntar trillingar.

– Jag tappade hakan. Jag är exalterad över att ha tre nya leenden som påminner mig om honom, sa hon efter beskedet.

Men efter lyckobeskedet nås Courtney av nästa sorg. Hennes forna svärfar, Brians pappa, går tragiskt bort och får aldrig träffa sina nya barnbarn. Courtney flyttar tillbaka från Texas till Illinois för att vara närmare sin egen familj.

Vid läkarbesöket i vecka 25 får Courtney Hill nästa besked som vänder hennes värld upp och ner. En av trillingarna, en son hon hunnit döpa till Brady, har dött i magen. Fram till beskedet hade alla tre bebisarna verkat må helt bra i magen.

– Det chockade mig. Jag var inte beredd på dåliga nyheter på ultraljudet. Det påminde mig om att förlora min make, och att vid förlusten av honom kom andra välsignelser. Jag förlorade Brady men fick två nyfödda bebisar som var hälsosamma. Många trillingar tillbringar veckor på intensivvårdsavdelningen. Inte i mitt fall, då kunde alla åka em samma dag. Vi har lidit, men vi har också fått små mirakel, säger hon.

Källa: Faithit.