Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

”Fula” katten med speciella behov höll på att dö – följs nu av en kvarts miljon människor

12 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografInstagram
Kattungen var smutsig, blodig och täckt av loppor. Sedan adopterades den av 50-åriga Lori. Nu följs katten av nära 300 000 människor på sociala medier.
Annons
Mest populära namnen på katter och hundar 2022Brand logo
Mest populära namnen på katter och hundar 2022

Lori Farris är en 50-årig speciallärare. En dag, när hon skulle lämna sitt jobb, stötte hon på en kattunge som inte verkade vara i så bra form. Den stackars kattungen var smutsig, täckt av loppor och hade blodig nos. När kattungen följde efter Lori Farris till hennes bil visste Lori att hon var tvungen att hjälpa den lilla. Så Farris bestämde sig för att ta med sig kattungen hem för att mata henne, plåstra om och tvätta henne. Det hon dock inte anade var att den här kattungen var på väg att bli en stor del av hennes liv. Några dagar senare tog Farris kattungen till veterinären. Hon fick då veta att den lilla kattungen bara var fem veckor gammal. Veterinären fann att kattungen inte bara hade loppor, utan även ögoninfektioner och tarmparasiter.

Annons

Kattens ansikte såg annorlunda ut

Utöver det verkade kattungen frisk. Lyckligtvis läkte alla hennes skador med tiden. Men hennes ansikte och mun såg annorlunda ut än på en vanlig katt.

Dessutom sa veterinären till Lori Farris att kattungen sannolikt skulle bli avlivad om hon hamnade på ett härbärge – på grund av hennes ovanliga utseende. Lori Farris, som var en sann djurvän, blev mycket berörd av detta och kände att hon inte kunde låta det ske. Hon ville ge denna kattunge ett så bra liv som möjligt, så hon tog med henne hem. Lori Farris bestämde sig senare för att döpa kattungen till Willow. Willow vande sig snabbt vid sitt nya liv med sin nya ägare.

Katten blev vän med familjens hund

Hon blev till och med nära vän med Farris hund, Ella the Boxer. Lori säger att de två har varit oskiljaktiga ända sedan Willow blev en del av familjen. Willow och Ella leker ofta tillsammans och myser till och med med varandra.

Willow är nu ungefär två år gammal, och hon är helt frisk – och så lycklig. Hon har till och med sitt eget Instagramkonto med nära 300 000 följare. Bilderna gillas av tiotusentals, vilket vi verkligen kan förstå – de är helt bedårande.

Källa: I heart cats

Annons