Furstinnan Charlene
Här är reglerna som kungafamiljen måste följa
1:03

Efter reklamen: Här är reglerna som kungafamiljen måste följa

(1:03)

Slå på ljud

Furstinnan Charlene av Monaco var borta i nästan ett år från landet, och med det även man och barn.

Det hela började med att furstinnan begav sig på en välgörenhetsresa till hemlandet Sydafrika, för att rädda noshörningar från att bli utrotningshotade. Men vad som var tänkt att bli en kort visit slutade i att Charlene blev fast i landet i ett halvår.

Charlene Albert
Foto: Eric Gaillard/TT

Operationen som bröt ned Charlene

Charlene blev nämligen svårt sjuk i en komplex öron-näsa-hals-infektion i Sydafrika.

Att den före detta elitsimmaren skulle bli så sjuk i fyrtioårsåldern var det nog ingen som förutsåg och beskedet kom som en chock för många. Dessutom var det en enkel tandoperation som ledde till sjukdomsföljderna.

Furstinnan Charlene
Foto: Bruno Bebert/Pool Monaco/Bestimage/TT

Svensk Damtidning rapporterar att furstinnan genomgick ett rutinmässigt kirurgiskt ingrepp, för att göra plats åt ett tandimplantat. Komplikationerna av operationen ledde i sin tur till infektionen – som visade sig vara svårläkt.

På grund av sjukdomen behövde Charlene utföra flera operationer och fortsatt uppehålla sig i Sydafrika.

Sarah Fergusons skandal under skilsmässan från prinsen

Charlene lämnade man och barn igen

Efter hela sex månader återvände furstinnan Charlene hem till Monaco. Men bara några dagar senare lämnade hon landet, furst Albert och sjuåringarna Gabriella och Jacques bakom sig igen.

– Hon var helt klart utmattad, både fysiskt och psykiskt. Hon var överväldigad och kunde inte klara av officiella pliket, livet i stort eller ens familjelivet, sa furst Albert då till People om furstinnans tillstånd.

Furst Albert barn
Foto: Valery Hache

Enligt honom förstod Charlene själv att hon behövde hjälp och bestämde sig för att söka vård utanför Monaco, för att lättare kunna värna om sitt privatliv. Därför spenderade furstinnan ytterligare fyra månader utomlands, för att behandlas på en klinik i Schweiz.

Så mår furstinnan Charlene i dag

Under våren 2022 kunde Charlene äntligen återvända till Monaco för gott, efter tio månader hemifrån.

Trots att furst Albert och barnen har kunnat besöka henne i Sydafrika och Schweiz är det naturligtvis inte samma sak som att leva ett vanligt familjeliv.

Charlene
Foto: Guerin Charles/ABACA/Shutterstock/TT

Furst Albert menar att barnen har förstått att deras mamma har varit trött och inte riktigt känt sig som sig själv. För People berättar han att de saknade henne men också visade förståelse för att hon behövde vila upp sig på annan ort.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

De senaste månaderna har furstinnan Charlene sett både gladare och piggare ut. På Instagram visar hon upp hur hon äntligen kan umgås med sin man och sina barn. I helgen firade familjen Halloween ihop och Charlene önskar sina följare en härlig helg med en fantastisk bild på barnen!

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)
Mest läst